Nieuwe 4 mijl hardloop route tussen stad en Hoogkerk

28 januari 2017Categorie: Algemeen

Er komt een nieuwe 4 mijlroute als oefenparcours tussen het Stadspark en Hoogkerk. De route is erop gericht om meer bewoners van Hoogkerk in beweging te krijgen, maar tegelijk ook bewoners uit de stad aan te trekken.  Het nieuwe parcours heeft twee start- en eindpunten: vanaf de Stad het Stadspark  en vanaf Hoogkerk de Johan van Zwedenlaan bij de Ruskenveense plas. Beide routes hebben hun eigen kilometermarkering langs de weg.

Het idee is van Jerzy Kasemier, voormalige professioneel triatlon-atleet zich  en eigenaar/trainer van hardloopgroep Running Coffee. Hij bracht dit idee in via Veranderlabs050, een experiment van de gemeente om rechtstreekse samenwerking met bewoners te stimuleren. Samen met hardlopers uit Hoogkerk en omstreken zette hij drie routes uit. Een van Hoogkerk naar het Stadspark, een van Hoogkerk naar de Onlanden en een van Hoogkerk richting Leegkerk. Via sociale media, hardloopapps , de site en na overleg met hardlopers en trainers bleek dat de route door het Stadspark favoriet was.

Dit jaar wordt de definitieve route aangelegd. Er  wordt gezocht naar samenwerking met het de scholen en HFC’15 van Sportpark Hoogkerk.
Zie  Interview Dagblad vh Noorden 27 januari
Foto door Running Coffee 

 

 

 

Reacties