Wijktafel

Op initiatief van de VWH is de Wijktafel voor Hoogkerk en haar omliggende wijken opgezet als samenwerkingsverband tussen vrijwilligers organisaties, op het gebied van welzijn, sport en cultuur, en actieve individuen. Samenwerking vindt plaats met respect voor de eigen identiteit van de deelnemende partijen. De Wijktafel is op 23 juni 2015 opgericht. De Wijktafel is laagdrempelig. Iedere vrijwilliger of organisatie in Hoogkerk die zich inzet voor maatschappelijke, sociaal-culturele of sportieve activiteiten kan zich bij de Wijktafel aansluiten. De Wijktafel heeft een signaalfunctie en maakt knelpunten bespreekbaar. De Wijktafel opereert van gelijkwaardigheid. De Wijktafel heeft een gelijkwaardige positie en structurele inbreng ten opzichte van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk, het Wij-team en het Gebiedsteam van de gemeente.

Op 6 april 2017 was de laatste Wijktafel. Dit initiatief is helaas gestopt, maar de thema’s blijven een belangrijke rol houden op de agenda van de VWH.

Vrijwilligersvacaturebank Groningen
Zoek je vrijwilligerswerk in je buurt of wil je je vanuit huis inzetten? Je kunt hierop selecteren om een passende vacature te vinden.