Voorleesontbijt in de Bibliotheek

28 januari 2017Categorie: Algemeen

Het voorleesboek “De kleine walvis”door Benji Davies gaat over een jongetje op een eiland. Het thema is eenzaamheid, vriendschap en genegenheid. De tekeningen hebben eerst koele kleuren, zoals grijs en blauw. Hierdoor voel je die harde zeewind bijna! Oes, zangeres uit Groningen en moeder, las voor in de bibliotheek Hoogkerk op het Nationale Voorleesontbijt 25 januari 2017.
Voorleesontbijt 2017

De kleine walvis”
Boy woont met zijn vader en zes katten in een vissershuisje op een eiland. Zijn vader is meestal de hele dag weg hij voor de kost moet vissen, Boy zich voelt zich dan erg alleen. Toch vermaakt hij zich, want hij zoekt graag naar achtergebleven spulletjes op het strand. Na een stormachtige nacht ziet hij een aangespoeld walvisje! Zand is natuurlijk niet goed voor het kleine dier. Daarom sjouwt Boy hem op zijn karretje en legt hem thuis in bad. Boy is heel blij dat hij een bijzonder vriendje heeft gevonden. Want Boy heeft geen moeder meer. Boy weet de walvis tot na het avondeten geheim te houden. Maar dan ontdekt zijn vader het walvisje! Boy moet iets doen wat hij helemaal niet leuk vindt. Zijn vriend terugbrengen naar zee …
Als papa eenmaal weet dat Boy zich vaak eenzaam voelt, doen ze meer leuke dingen samen zoals picknick op het strand. In de tekeningen is de lucht nu blauw in plaats van grijs.
Meer inhoudelijke informatie met recencies is op Leesfeest en op Bol.com
Meer foto’s op Facebook
Voorleesontbijt 2017b

Reacties