Vrijetijd

Activiteiten jeugdteam WIJ Hoogkerk maart – mei 2017

De meeste activiteiten voor uw kind zijn gratis. Bij de activiteiten waar u uw kind voor moet opgeven staan de contactgegevens voor opgave. Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld!

Website Dorpshuis Hoogkerk vernieuwd

www.dorpshuishoogkerk.nl

Hardlooproute

Deze routes zijn in samenwerking met het “Veranderlab050” van de Gemeente Groningen aangelegd. Gedurende 4 maanden wordt er gekeken welke van de routes het populairste is door te meten hoeveel mensen de route lopen en wat de reacties zijn op onze website en social media. Alle drie zijn in eerste instantie tijdelijk tot medio april bepaald wordt welke van de drie routes het populairste is. Deze zal daarna definitief op het wegdek worden aangebracht.

Fiets en wandelroute

Samen met de Historische Vereniging Hoogkerk heeft de Kunstcommissie een wandel- en fietsroute in kaart gebracht van Hoogkerk en omgeving. De route voert langs de vele kunstobjecten die ons dorp rijk is, langs objecten en gebouwen van historische waarde en door de prachtige omgeving, langs voor Hoogkerkers ongekend mooie plekjes. De brochure bevat een wandel- en een fietskaart, een beschrijving van de beide routes en historische en recente foto’s uit de omgeving van de route. De brochure is voor twee euro te koop bij onder andere de VWH, de VVV, Camping Stadspark en de Hoogkerker winkels Giezen Tweewielers en Rijwielzaak Frans Hamstra en nu ook bij Hotel van de Valk.

De nieuwe wandelroute door Hoogkerk en omgeving is nu ook digitaal te bekijken op de wijkwebsite. Behalve de tekst zijn ca 90 foto’s ook opgenomen. Hiermee krijgt u een beeld van wat u onderweg kunt verwachten. De wandelroute is opgesteld door de Kunstcommissie van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk en de Historische Vereniging.

Bijna alle foto’s zijn van hen afkomstig. Er zijn een paar foto’s toegevoegd uit Google Streetview of anders van Internet en enkele van de websiteredactie. Via externe links is aanvullende informatie te krijgen, vooral via de website www.kunstopstraat.nl, de digitale gids van het Centrum Beeldende Kunst over openbare kunst en archtitectuur.

Kinder- en jongerenactiviteiten vanaf 4 jaar

Foto en video ingebracht door bewoners

Ik heb een filmpje op Youtube gezet over Hoogkerk vanaf het water.
Daarin is te zien  o.a.  oude baggerboten bij scheepswerf Bodewes, het centrum, fabriek de Halm en de suikerfabriek. Jaren geleden heb ik deze film gemaakt en misschien vinden jullie het ook wel interressant. Je mag hem op  jullie side gebruiken. Dit is de link: https://www.youtube.com/watch?v=pZhux6EI3Eg
of ga via Google naar soopy movie ( mijn film kanaal op youtube) en dan kom je deze film wel tegen. Op deze film staat ook nog een fragment van de melkfabriek in briltil, maar dat is niet interessant.
veel plezier ermee.

mvrgr
idse vd Donk