Vrijetijd

Activiteiten jeugdteam WIJ Hoogkerk

De meeste activiteiten voor uw kind zijn gratis. Bij de activiteiten waar u uw kind voor moet opgeven staan de contactgegevens voor opgave. Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld!

Website Dorpshuis Hoogkerk

www.dorpshuishoogkerk.nl

Kom langs bij Dorpshuis Hoogkerk voor de nieuwe activiteitenfolder of bekijk hem hier online!

Hardlooproute Hoogkerk-Stadspark

In 2016 zijn in samenwerking met het “Veranderlab050” van de Gemeente Groningen drie routes aangelegd. Gedurende vier maanden werd er gekeken welke van de routes het populairste was. Daaruit bleek dat de route Hoogkerk-Stadspark veruit het populairst was. Deze is daarna definitief op het wegdek aangebracht.

Loopgroep Hoogkerk

Loopgroep Hoogkerk is opgericht in april 1995. Er wordt één keer per week getraind op woensdagavond. We vertrekken gezamenlijk om 19:15 uur bij de parkeerplaats van de sporthal aan de Zuiderweg. Meer informatie en opgave:

http://www.loopgroephoogkerk.nl/

Fiets en wandelroute

Samen met de Historische Vereniging Hoogkerk heeft de Kunstcommissie een wandel- en fietsroute in kaart gebracht van Hoogkerk en omgeving. De route voert langs de vele kunstobjecten die ons dorp rijk is, langs objecten en gebouwen van historische waarde en door de prachtige omgeving, langs voor Hoogkerkers ongekend mooie plekjes. De brochure bevat een wandel- en een fietskaart, een beschrijving van de beide routes en historische en recente foto’s uit de omgeving van de route. De brochure is voor twee euro te koop bij onder andere de VWH, de VVV, Camping Stadspark en de Hoogkerker winkels Giezen Tweewielers en Rijwielzaak Frans Hamstra en nu ook bij Hotel van de Valk.

De nieuwe wandelroute door Hoogkerk en omgeving is nu ook digitaal te bekijken op de wijkwebsite. Behalve de tekst zijn ca 90 foto’s ook opgenomen. Hiermee krijgt u een beeld van wat u onderweg kunt verwachten. De wandelroute is opgesteld door de Kunstcommissie van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk en de Historische Vereniging.

Bijna alle foto’s zijn van hen afkomstig. Er zijn een paar foto’s toegevoegd uit Google Streetview of anders van Internet en enkele van de websiteredactie. Via externe links is aanvullende informatie te krijgen, vooral via de website www.kunstopstraat.nl, de digitale gids van het Centrum Beeldende Kunst over openbare kunst en architectuur.

Foto’s en video’s ingebracht door bewoners

Ik heb dit filmpje op Youtube gezet over Hoogkerk vanaf het water.
Daarin is te zien  o.a. oude baggerboten bij scheepswerf Bodewes, het centrum, fabriek de Halm en de suikerfabriek. Op deze film staat ook nog een fragment van de melkfabriek in Briltil, maar dat is niet interessant.
Veel kijkplezier!
Idse v/d Donk

World of Sugar
https://youtu.be/Qp12CKuFWg8

Videoclip gemaakt door (van oorsprong) Hoogkerker Jeroen Huizenga, geïnspireerd op de Suiker Unie. De muziekstijlen die hij gebruikt zijn onder meer invloeden van dance, techno en industrial (een wat hardere muziekstroming). Jeroen: ‘Het is voor mij een eerbetoon aan Hoogkerk en aan de Suikerfabriek.’ De beelden uit de clip zijn van het productieproces van de Suiker Unie en gemaakt door Bert Visser. Meer muziek van Jeroen is hier te vinden: soundcloud.com/gardens-of-tivoli