Oproep inzameling buurt-AED

28 november 2018Categorie: Zorg

Begin november is er een actie gestart om een buurt-AED te krijgen voor Hoogkerk-zuid. Deze actie loopt nu nog maar een paar dagen, haast is geboden! U kunt hier doneren: www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-jordensstraat-9744-groningen Een AED kost € 2681,-. Daarvan betaalt Philips een bedrag van € 1052,-. De resterende € 1629,- moeten bewoners zelf bijeen zien te brengen. Op het moment van schrijven is er nog € 257,- nodig.  Dat moet toch lukken?

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Op dit moment is er geen AED in de buurt tijdens avond- en nachtelijke uren. We vragen iedereen in Hoogkerk-zuid om een bijdrage om een AED (of twee) voor elkaar te krijgen. Mocht de actie niet slagen, dan wordt het door u gestorte bedrag naar u teruggestort. U loopt dus geen enkel risico. Bij de actie staat de Jordensstraat aangegeven, maar de bedoeling is dat de AED voor heel Hoogkerk-zuid wordt. Deze actie is een initiatief van Dennis Mulder en een aantal buurtbewoners.

Hein Leemhuisstraat
Ook in de Hein Leemhuisstraat in Ruskenveen is een actie gestart. De initiator hier is Johan Raatjes. U kunt hier doneren: www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-hein-leemhuisstraat-9744-groningen 

Daarnaast heeft Kwaliteit uit Hoogkerk ook een AED aan het dorp geschonken middels deze actie. Deze AED zal bij de Albert Heijn worden geplaatst aan de gevel.

 

Reacties