WIJ-Hoogkerk verhuist, vakantie-activiteiten, voorzieningen, cursussen

8 juli 2016Categorie: Algemeen

Welkom bij WIJ Hoogkerk! WIJ Hoogkerk is voor inwoners van Hoogkerk, Leegkerk, Gravenburg en De Buitenhof. WIJ Hoogkerk is dé plek als u ergens ondersteuning bij nodig hebt. Hieronder vindt u nuttige informatie uit het WIJ-team. Kijk ook op de website WIJ-Hoogkerk.

Verhuizing
Let op:
VWIJ-Hoogkerk verhuist 13 juli van de Johan Dijkstralaan naar de Verbetering 3 (achter de voormalige Wijkpost).

“Muziekvrienden Hoogkerk”
Enkele muziekvrienden uit Hoogkerk hebben het idee geopperd om een muziekproject te starten in Hoogkerk. Zij willen jong en oud stimuleren om een instrument te leren bespelen, en samen te spelen. Diegene die al een instrument bespelen krijgen begeleiding en worden geholpen zich verder te ontwikkelen.
Vanaf zaterdag 9 juli organiseren zij 6 weken lang van 13.30 – 15.00 uur muziekworkshops in de Kreukelhof, Drakesteijnstraat 27. In de eerste workshop wordt er getrommeld op o.a. djembee en conga. Daarna is er nog een uurtje tijd om samen te ‘jammen’.
Wilt u ook muziekvriend worden? of wilt u meer informatie? Max Pattinama, mtpattinama@ziggo.nl of mobiel: 0615058793

Hoogkerk zomervakantie2016 poster 2.0
Zomervakantie activiteiten voor de jeugd in Hoogkerk

Ook deze zomer kan de jeugd van Hoogkerk weer leuke dingen doen. Van zaterdag 9 juli tot eind augustus kun je op diverse locaties in Hoogkerk gezellig, sportief, avontuurlijk of kunstzinnig aan de slag met als afsluiting het End of Summerfeest!  Maak kennis met het leven op de boerderij, muziek, vertoon je kunsten bij het waterskiën, banaanvaren en klimmen of ga met elkaar de strijd aan tijdens het paintballen.
Klik hier voor het volledige programma
Wil je mee doen? Geef je dan snel op bij Brenda (t/m 15 juli) 06-11013694 of bij Theresa (t/m 15 augustus) 0621884892 of via Facebook ‘Brenda Hoogkerk’

Kindpakket
Als ouder wilt u graag het beste voor uw kind; goede kleding, sporten bij een club, leren zwemmen of een computer voor school. Als u te weinig geld hebt om dit zelf te betalen, kunt u in de gemeente Groningen gebruik maken van een flink aantal regelingen en kortingen. Hierdoor kunt u veel geld besparen.
Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de gemeente www.groningen.nl/minimaloket. U klikt dan op Kindpakket.
Ook kunt u voor informatie of het doen van een aanvraag terecht bij WIJ Hoogkerk:  050-3674566 of loop op werkdagen even binnen aan De Verbetering 3.

Tegemoetkoming voor chr zieken en gehandicapten
De gemeente heeft sinds 2015 een tegemoetkoming voor (meer)kosten aan mensen met een chronische ziekte en/of handicap. Deze tegemoetkoming is bedoeld voor de extra kosten (meerkosten) die chronisch zieken en gehandicapten maken. Voorwaarde is dat zij van maximaal 120% van het sociaal minimum moeten rondkomen. De tegemoetkoming is voor 2016 €385,00.
Wilt u weten of u in aanmerking komt? Of wilt u het aanvraagformulier ontvangen? Neemt u dan gerust contact op met het WIJ-team van Hoogkerk: 050-3674566 of loop op werkdagen even binnen aan De Verbetering 3, Email Ook kunt u het formulier downloaden van de website www.wij.groningen.nl/geldzaken

Cursusaanbod Kennisplein: je kunt je weer aanmelden!
Kennisplein vrijwilligerswerk, het gratis aanbod voor vrijwilligers en participatiebaners in de stad Groningen, Ook dit najaar gaan 22 verschillende cursussen en themabijeenkomsten van start, waarmee vrijwilligers hun kennis en ervaring kunnen vergroten. Met ingang van 1 juli kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website: http://www.kennispleinvrijwilligerswerk.nl in en je komt terecht bij het cursusaanbod op de website van Link 050.
Iedere vrijwilliger mag dit jaar aan 4 cursussen deelnemen. Lees meer over alle spelregels en achtergronden op http://www.link050.nl/stadjers/cursusaanbod/
Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met WIJ Hoogkerk. 050-3674566 of loop op werkdagen even binnen aan De Verbetering 3.

Reacties