Ineke Heystee exposeert in De Leihof

6 juli 2016Categorie: Algemeen

In de kunstetalage onder de Leihof is nu een nieuwe expositie van Ineke Heystee.
Zij is docent handvaardigheden op het Dr. Nassau College in Assen. Voordat ze de docentopleiding volgde was zij bloemist en kreeg ze daardoor interesse in kleuren en vormgeving. Toen begon ze te werken met met vazen en schalen van keramiek. Op die manier is ze eigenlijk met de kunst begonnen.
Haar stijl is minimalistisch. Dat betekent dat zij probeert met zo eenvoudig mogelijke middelen het kunstwerk in te passen in de ruimte er om heen. Door dieptewerking in de kleuren en de vorm onstaat een ruimtelijk effect op de omgeving. De vitrine van de kunstetalage is driehoekig. Het object met de stokjes sluit daarbij op aan. Ze is vooral onderzoekend bezig. Wat doet het kunstobject met de ruimte?

Uit Hoogkerk
Ineke heeft in Hoogkerk gewoond; in de prins Clausstraat. Zij maakte in de jaren ‘90 ook deel uit van de kunstcommissie. Ze woont nu in Roden.
In 1996 heeft Rijkswaterstaat de kunstcommissie gevraagd om mee te denken over de wanden van de toenmalige fietstunnel onder de A7 bij de Eemsgolaan, later ook de bustunnel naar de P+R Hoogkerk. Ineke heeft toen het kunstwerk met kleurvlakken op de muur ontworpen voor de tunnel onder de A7 naar de P+R Hoogkerk, onder de titel “Dancing Squares’. Deze tunnel heeft zo meer uitstraling gekregen, de donkere ruimte krijgt nu meer perspectief. Na een periode van bijna 20 jaar is de schildering in de tunnel nu toe aan een opknapbeurt.
Ineke Heystee Dancing Squares bustunnel onder A7

Contact
Haar werk is te koop voor liefhebbers, maar dat is niet haar eerste doel. Geinteresseerden kunnen contact opnemen op tel. 050 5014692.

De kunstetalage is een initiatief van de kunstcommissie van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk in de Vensterschool Zuiderweg 70. Te bereiken op info@vwhoogkerk.nl of Mobiel 06 13211151

Meer foto’s op Facebook

Reacties