VWH Nieuwsflits januari

24 januari 2022Categorie: VWH Hoogkerk

Beste Hoogkerker (e.o.),

Welkom bij de VWH Nieuwsflits. Naar aanleiding van onze vergaderingen vertellen wij u iets over de thema’s waar de wijkraad zich momenteel mee bezighoudt. Deze week zijn bij de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) onder meer de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Uitvoering projecten wijktop 3
Na de verkiezing in juni 2021 kwamen zes winnende projecten uit de bus. Hoe staat het er nu mee? Achter de schermen werken we met de initiatiefnemers om hun project tot een succes te maken. In samenwerking met ingenieursbureau Sweco Groningen willen we een schets laten maken van het centrum van Hoogkerk. Hoe zou het eruit kunnen zien? Groener, toegankelijker, klaar voor de toekomst. Bij dit proces willen we iedereen de kans geven om mee te praten over het centrum van Hoogkerk. We houden u op de hoogte!
In Gravenburg is er een actieve groep bewoners bezig met een projectplan voor een outdoor gym. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de route voor een wandelpad langs de Zijlvesterweg. In Ruskenveen kijkt Stadsbeheer naar de mogelijkheden voor een extra speeltoestel voor het speelveldje bij de Johann Faberlaan, in overleg met bewoners.

Voorziening Ruskenveense plas
Het is helaas nog niet gelukt om een bewonersavond te houden over mogelijke voorzieningen bij de Ruskenveense plas. We hebben al wel veel goede ideeën binnengekregen. We kiezen graag voor een voorziening die gedragen wordt door Hoogkerk! Hebt u een voorstel? Laat het ons weten.

Kleine doelen
Ook de ‘kleine’ doelen zijn volop in ontwikkeling. Zo hebben we uit deze pot een deel van de financiering voor Welmobiel Hoogkerk mogelijk gemaakt. Ook is er budget beschikbaar voor een EHBO-cursus voor kinderen, die in februari gehouden kan worden. Klik hier voor het bericht over de EHBO-cursus! Stadsbeheer gaat in gesprek met ons en bewoners over de plaatsing van een hek bij de speelplaats aan de Prinses Margrietstraat.

Houd de Westerkrant en Hoogkerk Online in de gaten voor updates over deze projecten.

Democratische vernieuwing
De gemeente Groningen wil in verschillende wijken experimenten aangaan om bewonersorganisaties meer invloed te geven op het beleid van de gemeente. Hoogkerk is één van die wijken. Dit jaar willen we beginnen aan dit traject, waarschijnlijk een spannend en leerzaam traject voor ons, maar ook voor de gemeente. Uiteraard blijven we ons verantwoorden naar de inwoners van Hoogkerk, Gravenburg en de Buitenhof.

Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk
Zoals u wellicht hebt vernomen verkeert de vereniging nationale feesten in zwaar weer. Zij zijn naarstig op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers! We zijn hierover met hen in gesprek gegaan. Ook hier roepen we u op: vindt u/vind jij het leuk om activiteiten te organiseren of mee te helpen met jaarlijkse evenementen zoals Koningsdag, 4 mei en de Sinterklaasintocht? Meld je dan aan! Kijk op vnfh.nl voor meer informatie.

Reacties