WelMobiel start op 17 januari 2022 met rijden in Hoogkerk

13 januari 2022Categorie: Duurzaamheid Zorg

Volgende week maandag (17 januari) start Stichting WelMobiel ook in Hoogkerk met rijden. De HoogkerkMobiel is een elektrische auto en is er speciaal voor wijkbewoners die minder mobiel zijn. Voor een klein bedrag brengt de HoogkerkMobiel u bijvoorbeeld naar de huisarts, het winkelcentrum of naar een vriend of vriendin voor een kopje koffie. De WelMobiel kunt u telefonisch reserveren via 085-7920377 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Betalen kan alleen met de pin of contactloos. De chauffeur helpt eventueel met de boodschappen en de rollator. Kijk hoe het werkt op de website van WelMobiel https://www.welmobiel.nl/werkwijze/kosten/.

Wij houden ons aan de Covid 19 voorschriften. De chauffeurs dragen een mondkapje en na iedere autorit wordt de auto weer ontsmet.

Wijkbewoners betalen in de eigen wijk € 1,50 per rit per persoon. Tot 1 maart 2022 kunt u gratis rijden in de eigen wijk. De ritprijs bedraagt € 1,50 per persoon meer voor een rit naar een omliggende wijk zoals bijvoorbeeld de wijk Vinkhuizen. Voor vervoer naar het ziekenhuis gelden de volgende tarieven; naar de UMCG € 9,00 en naar het Martini ziekenhuis € 7,50 per rit per persoon. Een begeleider betaalt € 1,50. Wanneer u gebruik maakt van een WMO vervoerspas dan krijgt u te maken met lange wacht- en reistijden, omdat dit een vorm van collectief vervoer is. Dit geldt niet als u met de HoogkerkMobiel gaat, want dit is een vorm van privé vervoer en brengt u van deur tot deur.

Reacties