Thema’s jaarvergadering VWH

1 april 2017Categorie: Algemeen VWH Hoogkerk

De jaarvergadering van de VWH is dinsdagavond 11 april vanaf 19.30 uur.  Na het huishoudelijk deel van de vereniging komen de volgende thema’s aan de orde.

  • Ontwikkeling voormalig Suikerunieterrein. De gemeente heeft een document opgesteld: “Nieuwe energie voor de Suikerfabriek, een draaiboek voor de toekomst”met verschillende scenario’s. Het gaat om toegankelijkheid voor (langzaam) verkeer, verbinding met binnenstad en omliggende wijken, openbaar vervoer, water, woningbouw en duurzaamheid zoals een ontwikkeling van een gebied voor stadslandbouw/tuinbouw. In 2017 begint de planvoorbereiding voor woningbouw in het zuidwestelijk deel van het Suikerunieterrein, tussen Peizerweg en spoor. Er zijn daarbij ook ideeën voor de plek van auto daarin De VWH wil graag meer aandacht voor de verbindingen met Hoogkerk. Hoogkerk heeft nog altijd een levendig centrum met winkels, dat mag zo blijven. Een nieuwe woonwijk naast Hoogkerk kan ook bijdragen aan de doorstroming binnen Hoogkerk, zodat er meer ruimte komt voor nieuwe bewoners en voor jonge gezinnen die in de buurt van hun ouders willen (blijven) wonen. De Projectmanager Henk Heijerman geeft een presentatie en zal van gedachten wisselen met de aanwezigen.
  • Kunst op Zuiderwegrotonde. De Kunstcommissie van de VWH werkt aan een idee voor een kunstwerk op de rotonde bij de Zuiderweg, op 11 april komt een uitgebreide toelichting. Zie ook Beeld plus groen op rotonde bij Zuiderweg?
  • Wijktop drie. In 2016 konden bewoners via het ‘wijkwethoudersbudget’voor het eerst zelf de besteding bepalen van dit budget in hun wijk: € 3, – p inwoner. Wanneer combinatie mogelijk is met reguliere taken van de gemeente, bijv. groot onderhoud of reeds vastgestelde projecten, wordt het budget veel meer dan € 3 per inwoner. De VWH heeft voor 2016 de drie belangrijkste prioriteiten: Historische haven Hoogkerk, verhuizing tennisbaan LTC in combinatie met de toiletvoorziening Ruskenveense plas, aanpassing boardwalk over Ruskenveense plas voor fietsers na overleg met de bewoners. (Meer informatie: Zie www.west050.nl )
    De prioriteiten voor 2017 en 2018 moeten nu ook vastgesteld worden. De aanwezigen kunnen daartoe in een proefopzet via een digitaal systeem alvast hun stem uitbrengen. Daarna komt een periode waarin alle bewoners hun stem uit kunnen uitbrengen, onder meer via de wijkwebsite Hoogkerk Online. Peter Wijnsma van het gemeentelijk gebiedsteam West geeft een presentatie over de totstandkoming van de Wijktop.

Reacties