College beantwoordt vragen over problemen toegankelijkheid begraafplaats Nieuw Hoogkerk en toekomstperspectief

12 januari 2017Categorie: Algemeen

De vragen van de ChristenUnie over de begaanbaarheid van de paden op de begraafplaats Nieuw Hoogkerk zijn beantwoord. De problemen zijn vervelend maar tijdelijk, zegt het stadsbestuur.
Hoewel de overlast van tijdelijke aard zal zijn, hebben we bij het omvormen van de paden tot graspaden onvoldoende rekening gehouden met mogelijke bezoekers van de graven die langs deze paden liggen. De problemen worden veroorzaakt doordat ze te laat in het seizoen zijn aangepakt en het laagje grond wat daarop is aangebracht te dik is uitgevallen”, meent het college. “Na de winter zullen we deze paden nog een keer bijwerken en bijzaaien zodat zich dan snel een stevig graspad zal vormen. De graven langs deze paden zijn dan ook weer goed bereikbaar.”

Uitbreiding gewenst
Omdat ook elders uit Groningen veel mensen in Hoogkerk begraven (willen) worden, vanwege de lagere tarieven, raakt de begraafplaats Nieuw Hoogkerk sneller vol dan was voorzien, binnen 5 jaar in plaats van na 13 jaar. Omdat het een gemeentelijke begraafplaats is kan geen selectie naar herkomst plaats vinden. Dan kan er een belemmering ontstaan voor Hoogkerkers die hier begraven willen worden. De gemeente is begonnen met een verkenning naar de mogelijkheden voor uitbreiding van de begraafplaats. De uitvaartvereniging “De Laatste eer” uit Hoogkerk en de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) worden hierbij betrokken.

Lees hier de volledige tekst van de vragen en het antwoord van het College

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.