Nieuwsflits VWH maart 2021

15 maart 2021Categorie: Duurzaamheid Verkeerscommissie VWH Hoogkerk

Beste Hoogkerker (e.o.),

Welkom bij de VWH Nieuwsflits. Naar aanleiding van onze vergaderingen vertellen wij u iets over de thema’s waar de wijkraad zich momenteel mee bezighoudt. Deze week zijn bij de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) onder meer de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Uw voorstel voor uw wijk
We hebben al behoorlijk wat voorstellen binnen voor het wijkbudget. We zijn blij met deze betrokkenheid op uw buurt. Voorstellen indienen kan nog t/m 19 maart. Voor meer informatie, zie ons bericht op Hoogkerk Online: Uw voorstel voor uw wijk – Hoogkerkonline.nl

Huisvesting stadsnomaden
We zijn in contact met buurtbewoners en de gemeente over deze kwestie. De VWH betreurt het dat de gemeente niet eerder burgers en de wijkraad betrokken heeft bij de plannen om deze groep te huisvesten aan de Aduarderdiepsterweg. We blijven ons inzetten dat de stem van bewoners en onze inbreng als bewonersorganisatie gehoord wordt.

Werkgroep Duurzaamheid
We hebben een enthousiaste werkgroep Duurzaamheid die zich de komende tijd bezighoudt met activiteiten en onderzoeken in Hoogkerk en de Buitenhof. We werken met verschillende subgroepjes: energie(besparing), voedsel, industrie, biodiversiteit en communicatie & participatie. Vind jij het leuk om mee te denken over één van deze onderwerpen? Meld je dan aan via duurzaam@vwhoogkerk.nl of neem contact met ons op.

Webinar ‘werken met een warmtebeeldcamera’
In maart stonden een aantal warmtebeeldwandelingen gepland. Deze wandelingen werden georganiseerd door Grunneger Power in samenwerking met onze werkgroep Duurzaamheid. Tijdens zo’n wandeling kun je kijken waar je huis mogelijk warmte lekt en krijg je informatie over wat je er aan kunt doen. Helaas kunnen de wandelingen door de coronavoorschriften niet doorgaan. In plaats daarvan vindt op 16 maart een webinar plaats. Lees hier meer: Webinar ‘werken met een warmtebeeldcamera’ op 16 maart – Hoogkerkonline.nl

Fietsverbinding Leek-Groningen
We zijn betrokken bij de plannen van de gemeente en provincie om een nieuw fietspad aan te leggen tussen Groningen en Leek. Over de A7 komt een nieuwe fietsbrug naast het bestaande viaduct op de Roderwolderdijk. De gemeente wil een directe bocht naar rechts maken na het viaduct, op de plek van het huidige ‘olifantenpaadje’ zodat daar een veilige tweebaans fietsverbinding komt. Er wordt onderzocht hoe het vrijliggende fietspad het beste aansluit op de Roderwolderdijk.

Historische haven komt eraan!
De historische haven Hoogkerk, ook wel ‘Halmhaven’ genoemd, komt steeds dichterbij! De aanleg van de haven gaat binnenkort van start. Aan de haven komen zes ligplaatsen voor historische schepen. De voorwaarden hiervoor worden bepaald door de stichting historische haven. Schippers kunnen straks via een schepencarrousel drie maanden in de haven liggen (met een maximale verlenging van drie maanden). We zien uit naar de opening!

Wilt u reageren op één van deze onderwerpen of een voorstel indienen voor het Wijkbudget? Neem dan contact met ons op via info@vwhoogkerk.nl of bel naar 06-13211151.

Reacties