Jaarvergadering VWH op 31 mei

11 mei 2022Categorie: Activiteit VWH Hoogkerk

Op dinsdag 31 mei aanstaande vindt de jaarvergadering plaats van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) in de grote zaal van Dorpshuis Hoogkerk (Zuiderweg 70). U bent van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen. De jaarvergadering zal bestaan uit een huishoudelijk deel en een inhoudelijk deel waarbij de conceptschets voor het centrum Hoogkerk gepresenteerd wordt. U hebt dan de gelegenheid om deze schets te bekijken en feedback te geven. Tijdens het huishoudelijk deel zullen we ook iets vertellen over het proces van wijkdemocratie dat we met de gemeente zijn begonnen. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma 31 mei:
Vanaf 19:00 uur inloop
19:30 uur: Start huishoudelijk deel
21:00 uur: presentatie conceptschets centrum Hoogkerk

Conceptschets centrum Hoogkerk
Tijdens de stemprocedure voor de wijktop 3 van 2020-2021 waren er veel stemmen voor het voorstel ‘verfraaiing centrum Hoogkerk.’ Om hier goed mee aan de slag te gaan, hebben we het ingenieursbureau Sweco gevraagd om te schetsen hoe het centrum van Hoogkerk eruit zou kunnen komen te zien. Hiervoor zijn de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met onder meer bewoners, VWH-commissies en ondernemers. Daar kwam onder meer de behoefte naar voren naar meer groen, het centrum als een fijne plaats om te verblijven en verkeersveiligheid. Sweco zal op 31 mei het resultaat van dit proces presenteren in een conceptschets. Op de vergadering is dan de mogelijkheid om feedback te leveren op deze schets. Vervolgens zal Sweco met een definitieve schets komen, die gedragen wordt door bewoners, ondernemers en de industrie. Met deze schets willen we een beroep doen op de gemeente om de voorgestelde maatregelen uit te voeren.

Komt dus allen en praat mee over het centrum van Hoogkerk! Houd onze kanalen in de gaten voor meer nieuws over de jaarvergadering en meer.

Vereniging Wijkraad Hoogkerk

 

Reacties