Hoe zie jij de toekomst van Groningen?

4 april 2018Categorie: Algemeen

De komende jaren komt er veel op ons af. Groningen groeit hard. Dat brengt kansen met zich mee, maar ook uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat de stad leefbaar en aantrekkelijk blijft? Een plek waar iedereen kan wonen, werken en meedoen? Waar bedrijven de ruimte krijgen en we duurzaam omgaan met energiebronnen en ons klimaat?

Samen gaan we op zoek naar oplossingen en bepalen we wat voor stad we willen zijn.
Door de nieuwe Omgevingswet kan de gemeente straks beter inspelen op wat inwoners en ondernemers in de openbare ruimte willen. Minder regels en procedures, meer daadkracht en dynamiek. De eerste stap is het maken van een Omgevingsvisie voor Groningen: The Next City.

Deze Omgevingsvisie is best een omvangrijk document. Het gaat bijvoorbeeld over onze kijk op de inrichting van wijken, de kwaliteit van het onderwijs, sportvoorzieningen, gezondheidszorg,  en ontmoetingsplekken in de stad. En dat is nog lang niet alles! Ons doel is om de leefkwaliteit in Groningen te versterken. Dat is van invloed op heel veel onderwerpen.

Hoe zie jij de toekomst van Groningen? Op deze website kun je meepraten en onze ontwikkelingen volgen. 
Het meest recente document, de ontwerp-omgevingsvisie, staat nu voor je klaar. Tot 27 april 2018 kun je daar online of schriftelijk op reageren. Wil je meer lezen over het voorafgaande traject? Bekijk dan de pagina’s over het Startdocument (2016) en de Strategische Koers (2017). Op de pagina Uitgelicht vind je nieuwsberichten en bijdragen van betrokken Groningers. Wil jij ook je mening delen? Neem dan contact met ons op.

Reacties