Theaterproject over Nederlands-Molukse geschiedenis zoekt spelers en figuranten

5 april 2018Categorie: Algemeen

Theaterproject ‘Aan de andere kant’ zoekt figuranten en spelers voor filmfiguratie en bijrollen in de voorstelling ‘Een tijdelijk verblijf’. Deze voorstelling speelt in september en oktober 2018 in Hoogkerk, Appingedam en Bovensmilde.

‘Aan de andere kant’ is een driejarig theaterproject (2018-2020) over de Nederlands-Molukse geschiedenis. ‘Een tijdelijk verblijf’ speelt in het najaar van 2018 en gaat over de komst van oud KNIL soldaten in Nederland en de eerste jaren die zij in woonoorden, zoals woonoord Schattenberg op voormalig Kamp Westerbork, hebben doorgebracht. De voorstelling speelt zich af in de in de jaren ’50. In de voorstelling tonen we filmbeelden. Hiervoor zoeken we ook figuranten.

Vind je het leuk om op de planken te staan of te figureren in de film? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een mooie voorstelling te maken? Geef je dan op als deelnemer Speelervaring is niet nodig. De auditieavond vindt plaats op maandagavond 16 april in Hoogkerk. Overige data: 14 mei tot en met 16 juli wekelijkse repetitie op maandagavond, 21 juli, 1 en 8 sept repetitiedagen. 10 tot en met 18 septemebr doorlopen, daarna de voorstellingen.

Aanmelden voor de auditie-avond productie@adak-theater.nl. Meer informatie over het project vind je op www.gedeeldeverhalen.nl.

Bron: Groninger Gezinsbode
Foto: Woonoord Schattenberg, Drents Archief.

 

Reacties