Het leek wel een Hoogkerker reünie!’

12 november 2016Categorie: Algemeen

‘Het was net een reünie’, ‘Heel gezellig’, ‘Goed georganiseerd.’ Van alle kanten klonken positieve kreten bij de viering van het vijftienjarig jubileum van de Historische vereniging Hoogkerk, vrijdag in de Gabriëlflat. Ex-buren, oude schoolkameraden, collega’s van weleer begroetten elkaar enthousiast.

Verhalen kwamen los, jammer dat de redactie van de Historische Vereniging Hoogkerk op dat moment geen tijd had om met pen en papier rond te lopen. Bestuursleden en andere vrijwilligers hielden zich vrijdagmiddag bezig met informatie geven over de HVH en over de prachtige collage van beelden uit Hoogkerk uit drie periodes. Het Katshuis, het thuis van de vereniging, was niet eerder zo vol met mensen geweest.
2historische-vereniging-15-jaar
Er viel ook genoeg te zien: het scanteam aan het werk, de vitrines rijkelijk gevuld en de grote tafel bezaaid met bouwtekeningen en foto’s van verdwenen bedrijven. Bezoekers doken belangstellend in het rouwkaartenarchief. Dit archief kunt u nog altijd aanvullen, met rouwkaarten en advertenties van mensen die in Hoogkerk geboren of overleden zijn. Groot en klein liepen met de historische kaarten van AH-Hoogkerk te wapperen of wurmden zich tussen de anderen in naar de tafels waar de ruilkaarten lagen. Het kaartspel moest en zou compleet worden.

Heel mooi spul
Het immens groot aantal bezoekers hing aan de lippen van antiquair Erik Boerma uit Uithuizen. Onvermoeibaar praatte hij aan één stuk door over zijn eigen meegebrachte oude voorwerpen maar ook over wat de mensen hadden meegenomen. Boerma keek zijn ogen uit: ‘Er was héél mooi spul bij’, zei hij vol geestdrift. ‘En wat een belangstelling de hele middag!’
3historische-vereniging-15-jaar
Het drietal van Samen in Beeld TV beaamde dit ook. Mensen wilden hun verhaal kwijt in het Proathoeske en hadden geen enkele bezwaar dat ze gefilmd werden. Wie zegt dat Hoogkerkers stugge mensen zijn! Oprechte dank aan alle bezoekers. Door hun aanwezigheid en belangstelling in het werk van de Historische Vereniging Hoogkerk is deze middag een bijzonder groot feest geworden.
Tekst door Joke Leutscher in de Westerkrant editie 9 november 2016, Joke Leutscher is bestuurslid van de Historische Vereniging Hoogkerk.
Meer foto’s op Facebook
15042160_894253530676612_1917087489403559517_o

Reacties