Hoe zat het ook alweer? Oral History Theater over dekolonisatie Nederlands-Indië in Dorpshuis Hoogkerk

11 november 2016Categorie: Algemeen

In het kader van het 65-jarig verblijf in Nederland en 55-jarig verblijf in Hoogkerk is in samenwerking met de gemeente Groningen, VWH, Stichting Samurau en Dolf Risamena inwoner van de Molukse wijk in Hoogkerk een gedenkgelegenheid georganiseerd in de Vensterschool / het Dorpshuis Hoogkerk aan de Zuiderweg 70 te Groningen.
Op 26 november a.s. om 15.30 uur is de aanvang van de gedenk-gelegenheid met inleiders en om 16.00 uur staat de voorstelling ‘Hoe zat het ook alweer?’ op de planken. Zaal open: 15.00 uur, Entree € 5,-.

Een Oral History Theater over de dekolonisatie van Nederlands-Indië
‘Hoe zat het ook alweer?’ is gemaakt en wordt gespeeld door drie erfgenamen van het voormalig Nederlands-Indië. Hoe ervaren  zij hun Indische, Molukse en Papoease geschiedenis, cultuur en identiteit in Nederland?2-voorstelling-herinneringscentrum-kamp-westerborkVoorstelling Herinneringscentrum kamp Westerbork. Foto door Willem Hully

2-hoe-zat-het-ook-alweer
Foto aanklikken voor vergroting (www.maandvandegeschiedenis.nl)

‘Hoe zat het ook alweer?’ is een voorstelling over historische grenzen, zoals die tussen klassen, rangen en standen in Nederlands-Indië, over verbondenheid en verdeeldheid, over trots en trouw, en over gouden tijden en de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis.

In de voorstelling wordt teruggekeken op de veranderde verhoudingen in de Nederlandse maatschappij; zeventig jaar  na het einde van de tweede wereldoorlog en zeventig jaar  na de onafhankelijkheid verklaring  van Indonesië. Daarnaast ook het 65 jaar verblijf van Molukkers in Nederland. De voorstelling bestaat uit persoonlijke verhalen, zang, muziek en filmfragmenten.
Vertellers  zijn Johan Bos, Ron Heyer, Fien Hully, Mietji Hully, Sander Klatt, Aisha Matitaputty, Antis Marijanan, Daan Marijanan.
Otek Lumalessil, Udi Lumalessil, Johnny Pattipeilohy en George Sopacua verzorgen de muziek. Lees verder onder de videoweergave

‘Hoe zat  het ook alweer?’ is een productie van de stichting Samurau uit Assen. Zij heeft als doelstelling de culturele participatie te bevorderen. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en creatieven met een Indische, Molukse en Papoease achtergrond.

Vensterschool / het dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70/4  9744 AP te Groningen.
De voorstelling is in het dorpshuis Hoogkerk op 26 november a.s. om 16.00 uur. Kaarten a. € 5, -zijn aan de zaal (vanaf 15.00 uur ) te  koop.
Na afloop van de voorstelling wordt een indische maaltijd aangeboden voor  € 5,-
Reserveren kan ook: stichtingsamurau@outlook.com

 

Reacties