Herinrichting weg en kades Hoendiep gereed

10 juni 2017Categorie: Algemeen

De kade en het wegdek aan het Hoendiep tussen de Hoogkerksterbrug en de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk zijn klaar. Er ligt nieuw asfalt met nieuwe parkeervakken en meer groen. De weg is nu een 30 kilometer zone.  Er komt een snelheidsdisplay die de weggebruikers bewust maakt van van hun snelheid. Dit middel draagt bij aan vermindering van snelheidsovertredingen.
Het werk begon in november. Op het wegdek is voor de middenlaag van het asfalt materiaal gebruikt dat spoorvorming tegengaat. Hiermee blijft de kwaliteit van het asfalt langer behouden.
De bovenlaag van het asfalt is reflecterend en ook geluidsreducerend. De herinrichting is ook betaald uit een Rijkssubsidie voor verminderen van verkeerslawaai. Met reflecterend asfalt kan tot 30% bespaard worden op de energiekosten omdat minder felle verlichting nu dezelfde lichtopbrengst geeft. Dit is een Europese primeur. Dit speciale asfalt is door KWS Infra, de aannemer, zelf ontwikkeld. Zie de technische toelichting
De komende tijd wordt bijgehouden hoe dit materiaal zich in de praktijk houdt.

De omwonenden en ook de verkeerscommissie van de VWH waren betrokken bij de herinrichting. Alle betrokkenen waren door de gemeente uitgenodigd op een BBQ 0p 9 juni als afsluiting van deze klus. Wethouder Joost van Keulen toostte op de voorspoedige afloop met de uitvoerder van KWS Infra.
Meer foto’s op Facebook

Reacties