Groene Bruggenbouwers onttegelen Hoogkerk

17 juni 2021Categorie: Bewonersinitiatief Duurzaamheid

Tijdens de actie ‘Heel Hoogkerk Wipt’ konden inwoners van Hoogkerk en omgeving een tegel uit hun tuin inruilen voor een plant. Door minder steen en meer groen om het huis kan regenwater beter in de grond komen, blijft het koeler in huis en is er meer plaats voor insecten en vogels in de buurt.

Het was de eerste actie die werd georganiseerd door de werkgroep de Groene Bruggenbouwers. De Groene Bruggenbouwers houden zich bezig met duurzaamheid, biodiversiteit, cultuur, voedsel, energie en industrie. Iedereen die mee wil helpen, is van harte welkom. Zaterdagmiddag 19 juni is hun tweede actie: Toer du Boer. Op de fiets langs verschillende boerenbedrijven aan de westkant van de stad. Je krijgt uitleg, je kunt proeven en direct lokale producten kopen. Laat je inspireren op hoogkerkonline.nl/groenebruggenbouwers 

Woon jij buiten Hoogkerk, maar wil je ook aan de slag met verduurzaming en energiebesparing? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Energieadvies: gratis voor alle Grunnegers!

Het is zo klaar als een klontje: als je minder energie verbruikt, ben je duurzaam bezig èn je energienota gaat omlaag. Wim Timmerman kan erover meepraten. Hij is wijk-energiecoach in Hoogkerk en omstreken. “Elk huishouden kan zonder al te grote investeringen minder energie verbruiken. Hoe? Dat kom ik graag met je bespreken. Ik kijk met je rond in huis en geef advies op maat. Ook beantwoord ik vragen over je verbruik en besparingsmogelijkheden in jouw situatie. Soms gaat het over zonnepanelen en soms over tochtstrips, maar altijd is er winst te behalen!”

Lijkt je wel wat, zo’n energiecoach over de vloer? Kijk dan snel op grunnegerpower.nl/energiecoaches

Foto kop: (c) Mariska de Groot. v.l.n.r. Groene Bruggenbouwers Henk Pieter, Wim (onder), Ceciel en Rutger.

Reacties