Met de fiets de boer op!

2 juni 2021Categorie: Bewonersinitiatief Duurzaamheid

De Groene Bruggenbouwers hebben weer een activiteit voor je klaar staan! Voor de buurtbewoners van Hoogkerk, Gravenburg en Buitenhof organiseren we op zaterdag 19 juni een fietstocht langs verschillende boerenbedrijven in onze regio. We gaan ‘de boer op’! We willen jou graag laten kennismaken met het boerenbedrijf en de producten die daar vervaardigd worden. We willen op deze manier in algemene zin het bewustzijn van duurzaamheid vergroten: door lokaal inkopen te doen dragen we bij aan de lokale economie en verminderen we de behoefte aan import. We willen ook graag dat we met zijn allen meer bewust zijn van waar ons voedsel vandaan komt.

Datum: zaterdag 19 juni
Tijden: 12:30 tot 16:30 uur

Belangrijke tips: ga met een niet al te volle maag op stap en zorg dat je wat tassen mee hebt voor eventuele inkopen! En houd er rekening mee dat er slechts beperkte toiletmogelijkheden zijn.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: link
In het opgaveformulier kun je aangeven welke boeren je wilt bezoeken. Je bepaalt zelf het aantal bezoeken en je route!

Eén van de deelnemende bedrijven: Paisermeul te Peize.

Groene Bruggenbouwers
Groene Bruggenbouwers van Duurzaam West is een werkgroep voor duurzaamheid en cultuur in Hoogkerk en omgeving. Door middel van het uitvoeren van laagdrempelige acties en projecten willen deze actieve Bruggenbouwers duurzaamheid in hun omgeving bevorderen. Focus van deze commissie is biodiversiteit, cultuur, voedsel, energie, industrie maar vooral: Elkaar energie geven voor een mooie, duurzame buurt! Het initiatief functioneert als commissie van de VWH en wordt ondersteund door Grunneger Power.

Meer weten? Ga naar hoogkerkonline.nl/groenebruggenbouwers

Foto top: kijkboerderij ‘t Hoogeveld

Reacties