Dodenherdenking woensdag 4 mei 2022 in Hoogkerk

2 mei 2022Categorie: Activiteit

Avondprogramma

De VNFH organiseert op 4 mei een herdenking bij het monument aan de Boeiersingel. Dit jaar, 77 jaar na de bevrijding, herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties, zoals de huidige in Oekraïne, en vredesmissies nadien.

Belangstellenden komen om 19.45 uur bij het monument samen. Leden van de scouting Woudlopers-Kipling begeleiden de plechtigheid.

Voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20.00 uur wordt een gedicht voorgelezen. Na het gedicht klinkt de Last Post, gespeeld door Marcel de Bruin. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld als eerbetoon en respect aan de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Bestuursleden van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk leggen een krans namens de bewoners van Hoogkerk. Er worden bloemen gelegd namens de Stichting 4 mei Herdenking Groningen. Ook worden bloemen gelegd door o.a. bestuursleden van de Historische Vereniging Hoogkerk en door de scouts.

Uiteraard kan iedereen daarna bloemen neerleggen bij het monument.

Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie of thee in Elim.

***

Foto: Bene Jonker. De graven van de omgekomen vliegtuigbemanning op de algemene begraafplaats in Hoogkerk.

Herdenking omgekomen Lancaster-bemanning
Om 11 uur ‘s ochtends vindt de herdenking plaats van de vijf omgekomen bemanningsleden van de Lancaster-bommenwerper die in 1944 is neergestort bij Dorkwerd. De herdenking vindt plaats op de begraafplaats in Hoogkerk.

***

Herdenking Kevin Roggeveld
‘s Middags om 14:00 uur is er een herdenking van korporaal Kevin Roggeveld, die in 2016 omkwam tijdens de vredesmissie in Mali. De herdenking vindt plaats op de begraafplaats in Hoogkerk.

 

Reacties