Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

juli 26 @ 13:00 - 17:00

Evenement Navigatie

BlijeBijenDoeDag

Sander is een buurman uit De Held, die zijn bijenkasten bij ons op de tuin heeft neergezet. Dit jaar is hij met vlag en wimpel geslaagd voor zijn imker examen. Veertig potjes honing had hij in de lente (en die waren zo op). Sander zal vertellen en laten zien wat een imker allemaal moet doen om de honing aan de bijen te ontfutselen. Hoe je de honing uit de raten slingert bijvoorbeeld. Vers van de pers kan je je eigen potje vullen met honing uit Tuinindestad (zijn we super trots op).
Marjolein is ook imker en heeft een deel van jaar kasten op de schooltuin in het Westpark staan. Zij zal vertellen wat de bijen allemaal moeten doen om honing te verzamelen. Je kan het ook zien, want Marjolein neemt jaar kijkkasten mee. Maar honingbijen zijn niet de enige bijen die er zijn. Sterker nog, de meeste bijensoorten leven in hun uppie in de natuur. De zogenaamde solitaire bijen. Marjolein kan je daar ook alles van vertellen en laten zien.
Als toetje laat Anwar zijn wormenkwekerij zien. Heeft niets met bijen te maken, maar is wel zo leuk. Duizenden wormen, die dag en nacht bezig zijn tuin om tuin en keukenafval om te zetten in mineraalrijke mest, waar je ook nog weer  wormenthee van kan maken. Een biologische bemesting, die het natuurlijke bodemleven stimuleert en terug in evenwicht brengt.

Kijken en luisteren is fijn, maar zelf op onderzoek gaan is nog leuker. Zoek de bijen en de bloemen, waar ze van houden met de SpeurBingo. Neem zaadjes mee van bijenplanten voor in je eigen tuin, of maak er zaadbommen van. Zin in stoerder werk? We bouwen een groot insectenhotel van pallets en restmateriaal. We duimen voor mooi weer op deze actieve middag voor iedereen eigenlijk, van jong tot oud.

start: 13.00 / 17.00
toegang gratis

Reacties

Gegevens

Datum:
juli 26
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Tuin in de Stad
Tarralaan 6
Groningen, 9745 ER Nederland

+ Google Maps

Telefoon:
06 51 96 24 63
Website:
https://www.detuinindestad.nl/

Reacties