Zomerprogramma Tuinindestad

5 augustus 2019Categorie: Algemeen

Bij Tuinindestad bieden we een uitgebreid programma in de zomermaanden. Omdat we pas halverwege de vakantie zijn en er genoeg te beleven valt bij ons op Tuinindestad -al mag je ook rustig niks komen doen om de stad even uit je hoofd te laten waaien. In augustus gaan we eten, dansen en spelen!

Activiteiten op zondag
Alle zondagen in augustus kun je komen klootschieten of samen met je kinderen de tuin verkennen met de BloemenBingo. En dat kan dan ook weer op elke andere dag in de vakantie. Al is het dan handig om even van tevoren te bellen en te boeken. Kosten: 1 euro per persoon. Om de pret compleet te maken, geheel gratis kun  je ook komen campingpongen of zwembadmintonnen. En ja, wij hebben dus een camping (TentInDeTuin) met alles erop en eraan, dus nodig je vrienden en familie uit voor een lekker weekendje buiten..

donderdag 8 augustus
Masterchef Masoud  kookt
inloop va 18.00 u, aan tafel va 18.30 u
hoofdmaaltijd 10 euro, toetje 2,50 euro
NB. Ook op alle volgende donderdagen in augustus

Geen zin om te koken, kom lekker eten op Tuinindestad! Masterchef Masoud heeft jaren in Japan gekookt. Vandaar zijn keuze voor deze eerste donderdag: Karaage voor de vleeseters en Tempura voor de vegetariërs. De kip is bio en komt uit Noordbroek. Yoghurt met honing en walnoten als toetje. Bij mooi weer eten we buiten op het terras, bij druilerig weer eten we lekker binnen. Opgeven voor het eten mag (en helpt ons een goede schatting te maken bij het inkopen), maar is niet verplicht. Opgeven kan door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com, met daarin het aantal mensen waarmee je komt en hun voorkeur (vlees of vega).

Om het samen eten administratief/technisch allemaal wat simpeler te maken richten we een sjoelclub op. Je wordt lid van de club, door een maandkaart te kopen (1 euro) en een score neer te zetten op de sjoelbak. Je kan vervolgens zo vaak komen sjoelen als je wilt. De laatste donderdag v/d maand zijn er de clubkampioenschappen. Wie deze maand de hoogste score heeft verdient een etentje voor twee personen.

Foto: Tuinindestad

zondag 18 augustus
Arabische BBQ
14.00-20.00

Masoud heeft een hippe BBQ gemaakt van oude oliedrums. Hij is beproefd en goed bevonden. Tijd om een keer te zondigen, maar dan wel bewust. We halen lamsbout en ribben direct van de boer uit Friesland, biologisch en lokaal. Zo kan het wel, vinden wij (al is een 100% vega bbq ook een goed idee: wie biedt zich aan?). Alleen maar wat eten en drinken is misschien wat saai, dus leggen wij al onze spelletjes en spelmateriaal klaar, voor binnen én buiten.

Afbeelding: Dansschool Cariño.

zaterdag 24 & 31 augustus
10.00 – 16.00 uur
Salsa bootcamp

nb. proefles zondag 18 augustus bij De Prael.
We zijn ontdekt als danslocatie en we zijn daar super blij mee. Jazeker, we hebben een perfect gevlinderde, gladde dansvloer (struikelen hoeft niet meer). Maar waar vind je zo’n vloer in een zo wild kleurige, bloemrijke omgeving? ja, bij ons in het Westpark. Vonden Karin van Caspel en Maarten Noorman ook. Zij maken deze zomer met dansschool Cariño (spreek uit Carinjo) een uitstapje naar Tuinindestad. Een bootcamp salsa, 2 zaterdagen voor beginners of mensen die hun beginnende talenten weer op willen frissen, voor het dansen in de herfst weer losknalt. Wil je kijken of de salsa iets voor jou is, dan kan je het zondag 18 augustus uitproberen bij De Prael

Meer info en aanmelding voor de bootcamp bij ons op Tuinindestad vind je op de website van Carino.

zondag 25 augustus
GeBakken en Open Kampioenschappen Touwtjespringen
14.00 – 19.00

De laatste vakantiedag, dus tijd voor een feestje. Cathrien komt gebak bakken ( en misschien mag jij wel mee helpen bakken). Lik je vingers maar vast af. Dat gebak moet je trouwens wel verdienen. Door een degelijke voorbereiding op school, die morgen weer begint. Wat was er ook alweer belangrijk, lezen, schrijven, rekenen? Vast en zeker, maar kun je ook nog knikkeren, verstoppertje met buut, diefje met verlos? Kom een middagje speelpleinspelen. Met als hoogtepunt de Open Kampioenschappen Touwtjespringen, individueel en voor teams; start om 15.00 uur. Reserveer de datum en neem je vriendjes mee. Meer nieuws volgt.

Foto: Tuinindestad

Planten zonder gif
Elk jaar verhuren wij onze planten aan de NoorderZon. Kijk maar rond straks, die met een (plasticloze) stikker zijn van ons en 100 % zonder gif gekweekt. Na de NoorderZon komen de planten terug en stoppen we ze weer lekker in de grond. Wil je ook planten waarvan je zeker weet dat ze de natuur niet verder verpesten, kom dan naar onze winkel, open op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00.

Wil je een en ander wat actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/tuinindestad/ (ook voor de plaatjes).

Tuinindestad is een buiten(speel/werk)plaats in ontwikkeling. De wind waait er lekker door je hoofd. Dagelijks werken er 4 tot 10 mensen, allemaal op hun eigen tijd, wensen & voorwaarden. Er is altijd werk in de kweektuin & moestuin. Groene fitness noemen we dat en, geloof het of niet: het scheelt een hoop uren zinloos zweten in de sportschool 😉 Zin om mee te werken, kom langs en loop een paar keer mee. Best eng om in je uppie ergens op af te stappen? Geen nood, dan werk je samen op met een maatje, zo lang als jij nodig hebt om je vrij en vertrouwd te voelen. 

Reacties