‘Wie ben ik?’: nieuwe titelsong voor AAN DE ANDERE KANT door Tangarine feat. Francesca Pichel

19 juli 2019Categorie: Algemeen

PERSBERICHT

Het driedelige theaterproject Aan de andere kant (ADAK) brengt de single ‘Wie ben ik?’ uit in de aanloop naar de tweede voorstelling: Buitenspel. Komende september wordt deze voorstelling over de Moluks-Nederlandse geschiedenis gespeeld op voetbalvelden in Groningen, Appingedam, Assen en Hoogeveen. Folkduo Tangarine schreef het nummer ‘Wie ben ik?’ voor hoofdrolspeler Francesca Pichel, die wordt ondersteund door zangeressen Jochebed Hitharie, Aïsha Matitaputty en Natasja Wattimena.

https://youtu.be/UUgoiGbRH7w

Wie ben ik?
Het nummer, geschreven door de broers van het Drentse folkduo Tangarine, wordt gezongen door actrice Francesca Pichel (Sir Duke, Hatta & de Kom) die een hoofdrol heeft in de voorstelling. Zij wordt ondersteund door zangeressen Jochebed Hitharie, Aïsha Matitaputty en Natasja Wattimena. De zangeressen zijn ook in de voorstelling te zien. ‘Wie ben ik?’ gaat over de tweestrijd van een dubbel bestaan. Het personage Sarah Melanesy, een jonge Molukse vrouw gespeeld door Francesca Pichel, ziet en voelt hoeveel ze op haar vader lijkt. Het verleden trekt aan haar terwijl haar toekomst in Nederland ligt.

Theatergroep Aan de andere kant
Aan de andere kant doorbreekt de stilte over de complexe Moluks-Nederlandse geschiedenis. Er is plek voor pijnlijke herinneringen, maar ook voor feest, dans, muziek, ontroering en vriendschap. Na het onverwachte grote succes van de eerste voorstelling van oktober 2018 in het noorden speelde Aan de andere kant reprises in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dankzij deze voorstelling won de overkoepelende Stichting Gedeelde Verhalen de Drentse Anjerprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Na het verhaal van de eerste generatie staat nu het verhaal van de tweede generatie Molukkers in Nederland centraal. Het zijn de jaren zeventig: de tijd van Ray-Ban, wijde broeken, de vrouwenbeweging, The Sex Pistols en Disco Inferno. Jonge Molukkers groeiden op met meerdere culturen, tussen twee werelden in. In Buitenspel wordt het grote verhaal van de geschiedenis teruggebracht tot een aangrijpend familiedrama. We zien de familie Melanesy uit de eerste voorstelling terug, van wie de kinderen nu op weg zijn naar volwassenheid.

Tangarine
De tweeling Sander en Arnout Brinks vormen samen het Nederlandse folkduo Tangarine. In 2013-2014 was Tangarine de vaste huisband van De Wereld Draait Door. Hun harmonieuze folk is geïnspireerd door grootheden als Simon&Garfunkel en Bob Dylan. In 2018 schreven Sander en Arnout het nummer Toma Maju Trus voor Aan de andere kant: Een tijdelijk verblijf, de eerste voorstelling in het drieluik. Het hoopvolle, aanstekelijke nummer werd de titelsong die de voorstelling omlijstte en in het hoofd van elke bezoeker bleef hangen.

Meer weten?
Wie ben ik? – Aan de andere kant en Tangarine feat. Francesca Pichel is te vinden op Spotify, YouTube en www.adak-theater.nl. Kijk voor meer informatie over de voorstelling Aan de andere kant: Buitenspel op www.adak-theater.nl.

De foto’s bij dit bericht zijn stills uit de videoclip van ‘Wie ben ik?’ (c) Aan de Andere Kant.

Reacties