Werkzaamheden spoorlijn naar Leeuwarden kunnen beginnen

9 oktober 2018Categorie: Algemeen

Spoorbeheerder ProRail is er klaar voor om te beginnen met de uitvoering van het project ‘extra sneltrein Groningen-Leeuwarden. “Er zit behoorlijk wat uitdaging in, maar wij hebben er goede verwachtingen bij.”
Vanaf 2020 gaat er een extra sneltrein rijden richting de Friese provinciehoofdstad. Om dit mogelijk te maken zijn er verschillende werkzaamheden aan het spoor nodig. Volgende week dinsdag wordt hiermee begonnen. “De spoorwegovergang Paterswoldseweg gaan we vervangen door een onderdoorgang”, vertelt Anne Zwiers van ProRail. “Tussen Hoogkerk en Zuidhorn gaan we het spoor verdubbelen, in Zuidhorn komt een nieuwe tunnel en in Hurdegaryp bouwen we een onderdoorgang.” Daarnaast worden er op het baanvak nog talloze andere werkzaamheden uitgevoerd.
Het project bij de Paterswoldseweg noemt ProRail spannend. “We werken als het ware op een hele kleine postzegel”, vertelt Rick Valk van ProRail. “In dit gebied tussen de woningen en gebouwen moet alles gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan en de voorbereidende werkzaamheden zijn goed verlopen.”
Vanwege de werkzaamheden is er de komende twee weken geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen, Buitenpost, Delfzijl en de Eemshaven.
Bron: OogTV Hoogkerk, Werkzaamheden spoorlijn naar Leeuwarden kunnen beginnen

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.