Feestweek Kunstcommissie Hoogkerk

10 oktober 2018Categorie: Algemeen

Op 5 oktober was al een tussenstand gegeven van de feestweek tgv. het 25 jarig bestaan van de Kunstcommissie Hoogkerk .  Klik hier voor het openingswoord van de feestweek met een overzicht van de activiteiten van de KCH 
De opening van de feestweek was maandag 1 oktober in de bestuurskamer VWH in de Vensterschool met een filmpje over Ploegkunstenaar Bé Kracht, nu 40 jaar lid, met aansluitend de onthulling van wandelpad dat nu naar hem is vernoemd. Het pad gaat langs de Ruskenveense plas tussen de Verbetering langs de Wingerd en de speelplek bij Ruskenveen. Klik hier voor het filmpje
De tekst gaat verder na de afbeeldingen

2 oktober was de wandelpuzzeltocht door de Ploegwijk met de Gabriëlflat als start- en eindpunt. Men was ruim 2 uur in de benen. Aan de hand van een vragenlijst konden deelnemers meer kennis vergaren over Ploegschilders. De kunstetalage onder de Leihof was ook hierin opgenomen.

3 oktober was een voorleesmiddag in de Forum Bibliotheek in de Leihof. Miep Berends, lid KCH, las voor uit het boek ‘Dromen en Geheimen’ met gedichten en korte verhalen van Arie Zuidersma, oud-voorzitter De Ploeg. De kinderen kregen ook uitleg over het boek.

4 oktober was de Fietspuzzeltocht, ook uit de Gabriëlflat, met halverwege een pauze op een locatie waar de kunstenaars Be Kracht en Klaas Staghouwer met hun schildersezel aan het werk waren! Klik hier de vragen van de puzzeltocht. De foto hieronder is genomen bij de Reitdiephaven en het Poortje
Zie Facebook Feestweek KCH deel 1 voor meer foto’s.

5 oktober was het Ploegdiner in buurtrestaurant Gabriël. De opmaak van de gerechten was in kleuren van de Ploeg. Rondom en tijdens het eten kon iedereen genieten van het koor Ratjetoe en soms een solist met liedjes van Nederlandse bodem. Het publiek had veel plezier en het optreden eindigde in een polonaise.

Op de Kunstmarkt 6 oktober in de Ruskenborg kon men kennismaken met verschillende kunstvormen. Kunstenaars van De Ploeg lieten zien hoe hun werk tot stand komt. Men kon meedoen aan kunstworkshops, onder meer stilleven, portret- en modelschilderen en -tekenen.

Leerlingen uit de 3 basisscholen in Hoogkerk-Zuid (behalve de Wingerd) hadden schilderwerken gemaakt in de stijl van de Ploeg. Daarvoor werden de prijzen uitgereikt, oa een kunstkalender met Ploegkunst in Hoogkerk. 1e prijs: Anne Frankschool, 2e, Rehobothschool, Janneke Vegter, 3e , De Ploeg. Van de PLoeg waren de genomineerden aanwezig: Alison, Dieny, Yaydee, Romée en Kirsten (Kirsten op de foto met twee andere kunstenaars van Obs de Ploeg). De leerlingen uit de andere scholen krijgen bericht.Prijswinnaars van de wandel/fietspuzzeltocht (1e , 2e, 3e prijs):
Wandeltocht: Anna Buist, Roelf Dol, Ineke Schouten.
Fietstocht: Rika Oijnhausen, Anneke Bruens, Hennie Rutgers.
Klik hier voor meer foto’s en ook video’s van het Ploegdiner met het koor Ratjetoe  en van de Kunstmarkt

Reacties