Vrijwilligers Tuinonderhoud Speeltuinen. Informatiemiddag 14 juni

8 juni 2016Categorie: Algemeen
De stedelijke koepel van de speeltuinen, de Speeltuincentrale, zoekt wijkbewoners, die enkele uren per week beschikbaar zijn om een bijdrage te leveren aan het groenonderhoud van onze Speeltuinen.
De speeltuinen bestaan uit een gebouw en een speelterrein. Het gebouw heeft de functie van buurtcentrum en organiseert activiteiten voor – en vaak door de wijkbewoners. Uiteraard bent u hier van harte welkom! En natuurlijk is er de eigentijdse speeltuin voor de kleine wijkbewoners; grote, mooie, groene – en vooral sfeervolle speelplekken voor alle kinderen uit de directe omgeving. (In Hoogkerk de Kreukelhof (foto onder), Drakesteynstraat, en VHJ Noorderstraat (foto boven), red.)
panorama_kreukelhof
Wij investeren samen met de besturen van de Speeltuinen om de speelplekken schoon, heel en veilig te houden. Soms is extra inzet via de wijkbewoners echter zeer nodig!!
Het buitenterrein van de speeltuinen wordt door de hovenier van de Speeltuincentrale periodiek onderhouden. In de praktijk betekent dit wekelijks maaien tijdens het groeiseizoen en incidenteel een extra tuinklus, zoals snoeien van de struiken en knippen van de hagen. Een voorjaarsbeurt en het winterklaar maken van de tuinen hoort hier ook bij.
Om de tuin echt fris en fruitig te houden is extra inzet echter heel erg nodig. Wij hopen op hulp van enthousiaste wijkbewoners.
Bent u geïnteresseerd? Heeft u groene vingers? Vindt u tuinwerk leuk?Wilt u misschien eens nader kennismaken met één van die Speeltuinen?
Of wilt u meer informatie over het tuinwerk op de Speeltuinen?

U bent van harte welkom op onze informatiemiddag op 14 juni   aanstaande.

Plaats: Buurt- en Speeltuinvereniging D.I.B. aan de Madoerastraat 16 in Groningen (Kaart). Tijdstip: van 14.00 tot 16.00 uur
En als u komt stellen wij het op prijs om vooraf even een aanmelding te mogen ontvangen.
Harrie van den Berg       Telefoon 06-55017465:
Meta Barkhuis                  Telefoon 06-55085475

 

Reacties