Voorjaarsactiviteiten Forum Bibliotheek Hoogkerk

22 maart 2019Categorie: Algemeen

Het voorjaar staat voor de deur! Een overzicht met de leukste activiteiten voor kinderen én handige hulpmomenten voor volwassen de komende maanden in het Groninger Forum, bibliotheeklocatie Hoogkerk.

CLUBHUIS – TAARTROVERS FILM FESTIVAL
De leukste doe-plek in jouw buurt staat woensdag 17 april in het teken van het Taartrovers Film Festival! De Taartrovers komen langs met leuke activiteiten om alvast in de sfeer te komen. Maak je eigen stop motion filmpje, teken met zand of ga aan de slag met de overhead projectoren en maak je eigen lichtkunstwerk. Uiteraard kun je ook lekker komen knutselen en kleuren. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Woensdag 17 april | 15.00 – 17.00 uur | gratis toegang

OUDER & KINDCAFÉ – PEUTERMUZIEK
Laten we samen muziek maken! Tijdens een gezellige workshop door Mousmé Brocaar kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met muziek. Er wordt gezongen, gedanst en spelletjes gespeeld. Uit een tas worden kleine muziekinstrumentjes tevoorschijn getoverd zoals een tamboerijn, bellenkrans en sambaballen, waar kinderen uiteraard muziek mee mogen maken. De workshop is gericht op kinderen van ongeveer 1,5 – 4 jaar, maar baby’s zijn ook van harte welkom!

Maandag 13 mei | aanvang 10.00 uur (workshop duurt ongeveer 1 uur) | gratis toegang

BELASTINGSPREEKUUR
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het doen van je belastingaangifte? Of heb je vragen over het aanvragen of activeren van een DigiD, uitstelvragen of aanvragen van een betalingsregeling. Kom dan vrijblijvend langs op het inloopspreekuur.

Donderdag 4 april | 14.00 – 17.00 uur | gratis toegang

DIGISTERKER
We doen steeds meer online. Ook het regelen van overheidszaken, bijvoorbeeld inloggen met je DigiD, belastingaangifte, zaken met het UWV. Vind je dat lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Volg dan (gratis) de cursus Digisterker. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets regelt bij de overheid.

Dinsdag 2 april | 19.00 – 21.00 uur | gratis (wel graag even aanmelden via indewijk@groningerforum.nl)

>> Doorlopende wijkactiviteiten

CLUBHUIS
De leukste doe-plek in jouw buurt! We gaan strips tekenen, filmpjes kijken met de VR-bril of met Ozobotjes een parcourtje maken. Elke maand iets anders. Altijd leuk! Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Woensdag 3 en 17 april, 1 en 15 mei, 5 en 19 juni, 3 en 17 juli | 15.00 – 17.00 uur | gratis toegang

CODERDOJO
We gaan programmeren en je leert alles over websites bouwen, applicaties ontwikkelen, programma’s en games maken (en spelen!). Voor kinderen van 7-12 jaar.

Zaterdag 20 april, 18 mei, 15 juni | 10.00 – 12.00 uur | gratis toegang

OUDER & KINDCAFÉ
De ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen. Je kunt advies vragen over leuke boekjes voor je baby, dreumes of peuter. Daarnaast is er regelmatig een deskundige aanwezig om te vertellen over specifieke onderwerpen, zoals babygebaren of mediaopvoeding. Loop gerust binnen.

Maandag 8 april, 13 mei, 10 juni, 8 juli | 10.00 – 11.30 uur | gratis toegang

LEESCLUB MAKKELIJK LEZEN
Heb je moeite met lezen, maar vind je het wel leuk? Doe dan mee met onze Leesclub Makkelijk Lezen. Je krijgt een boek cadeau. Elke week lees je een stukje, samen met een begeleider. Doe je mee? Dan mag je gratis lid worden van de bibliotheek.

Iedere dinsdag (m.u.v. schoolvakanties) | 10.00 – 11.00 uur | gratis toegang

Meer informatie over de specifieke activiteiten en andere zaken is terug te vinden op de website: groningerforum.nl/bibliotheek-hoogkerk.

OPENINGSTIJDEN
De Groninger Forum Bibliotheek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 – 17.30 uur. Tot 13.00 uur is er self-service en zijn de balies onbemand. Heb je iemand nodig? Kom dan na 13.00 uur langs.

VACATURE GASTVROUW/GASTHEER
Voor al onze bibliotheeklocaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die bij ons gastvrouw/gastheer willen zijn. Je bent als vrijwilliger hét gezicht voor onze bezoekers en ontvangt hen gastvrij en je beantwoordt allerlei vragen.

Meer informatie hierover is te vinden via groningerforum.nl/vrijwilligers.

Reacties