Update Aan de Andere Kant

16 maart 2021Categorie: Algemeen

Update voorstellingen
Helaas hebben we moeten besluiten dat we AAN DE ANDERE KANT komende zomer niet door kunnen laten gaan. De berichten van de overheid en de cijfers van het RIVM geven nog niet voldoende garantie dat het in de komende maanden verantwoord is om te repeteren en alle andere voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor de prachtige, levendige voorstellingen die u van ons gewend bent.

Dat betekent NIET dat we stilstaan!
– We hopen dat onze sponsors hun subsidies door willen schuiven naar volgend jaar. Dat zou betekenen dat we in de zomer van 2022 eindelijk kunnen spelen.
– Drie middelbare scholen zijn bezig met ons online educatieprogramma over de Moluks-Nederlandse geschiedenis
– Het Drents Archief en ADAK werken samen om de verhalen rond Schattenberg te vertellen. In maart en april kunt u luisteren naar vier podcasts (lees hieronder meer).
– U kunt nog steeds uw verhaal en voorwerp van Schattenberg aanmelden.

We zijn erg dankbaar voor uw betrokkenheid in deze moeilijke tijd en hopen u allemaal te zien in 2022!

Anne van Slageren, Mietji Hully, Pieter Anthony, Jos Thie
Namens Team ADAK & Stichting Gedeelde Verhalen

Foto: Joshua Keller

Podcast: Kamp Schattenberg
“Het verblijf in kamp Schattenberg was voor mij met een lach en een traan.” Vier kinderen van toen vertellen in de vierdelige podcastserie over opgroeien in een woonoord ver van huis. Kamp Schattenberg is een podcast over saamhorigheid, heimwee, kattenkwaad, nachtmerries en een vernietigende brand. Tertawa dan tumpah air mata.
Kamp Schattenberg: vanaf 21 maart te luisteren in je podcastapp en in Drenthe Toen.

Kamp Schattenberg is een podcast van het Drents Archief en RTV Drenthe, gemaakt door Hilde Boelema en Marjolein Knol. Luister hier naar de intro.

Herinneringsbijeenkomst 21 maart
Meestal organiseert ADAK op 21 maart, de dag dat de Kota Inten in 1951 met de eerste Molukse gezinnen in Nederland aankwam, een herinneringsprogramma in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook dat kan dit jaar niet doorgaan. Maar herinneren kan ook op afstand: het Moluks Historisch Museum verzorgt BETA DISINI (ik ben hier) livestream 2021.

Buitenspel: zaterdag 20 maart op RTV Drenthe
Komende zaterdag om 20:00 uur zendt RTV Drenthe de volledige registratie van Buitenspel uit op televisie! Klik op de afbeelding hiernaast voor de promo. Meer info over BuitenspelKijk op de website.

Over AAN DE ANDERE KANT
In 2018 en 2019 speelde ADAK twee succesvolle voorstellingen: Een tijdelijk verblijf en Buitenspel. Aan de hand van de familie Melanesy werd verteld over de gedwongen komst van Molukse families naar Nederland voor wat in eerste instantie een tijdelijk verblijf zou zijn, over het leven van de generaties Molukkers sindsdien, over de acties en de vooroordelen, maar ook over verzoening. De voorstellingen zijn herkenbaar en emotioneel.

ADAK is een project van Stichting Gedeelde Verhalen, die in 2019 de Drentse Anjerprijs van de Stichting Bernhard Cultuurfonds kreeg voor Een tijdelijk verblijf. De derde voorstelling valt binnen het programma van 75 jaar Vrijheid in Drenthe en wordt ondersteund door het VFonds. Het wordt gespeeld op locatie van het voormalig kampterrein Westerbork.

Bron: Nieuwsbrief Aan de Andere Kant
Afbeeldingen: Aan de Andere Kant

Reacties