Truus Smit maakt ons dorp elke week een stukje schoner

15 juli 2016Categorie: Algemeen Nieuws

Kort geleden kwamen we op facebook het onderstaande bericht tegen van Truus Smit. In haar bericht roept ze Hoogkerkers op één uurtje per week met haar mee te lopen. Deze bijzondere oproep vraagt om uitleg!

Wat beweegt jou om door Hoogkerk te lopen met een vuilniszak en grijper? “Ik las in de Libelle dat een mevrouw dit tijdens haar wandeling met de hond deed. Zodoende ging ik ook meer bewust naar de omgeving kijken en zag dat er een hoop troep ligt in ons dorp.”
Inmiddels heeft Truus al een aantal rondes gemaakt. “Ik dacht eerst; ik loop overal even, Zuidlaren bijvoorbeeld of andere buitenwijken, maar alleen in Hoogkerk zelf is er al genoeg te doen. Eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn. Maar ik wil mensen er bewust van maken wat ze allemaal rond laten slingeren. Ik let er nu ook op als ik op de fiets zit. Vooral langs de fietspaden liggen veel blikjes en dergelijke.”

Truus_SmitTruus heeft al verschillende vuilniszakken vol mee naar huis genomen. Het is echter niet alleen afval wat ze onderweg vindt. “Ik heb een keer een kinderbeugel gevonden. Verder zijn het toch vooral blikjes, drinkpakjes, snoeppapiertjes, sigaretten en lege wietzakjes.”

Eén keer per week maakt ze een rondje door Hoogkerk. “Ik heb speciaal een grijper aangeschaft. Soms gaat mijn echtgenoot ook mee. Ik kan helaas maar kleine stukjes doen. Daarom is het ook jammer dat er zich nog niemand opgegeven heeft. Wat is nou één uurtje in de week!”

Dit bijzondere initiatief verdiend het om ondersteund te worden! Daarom nogmaals de oproep: Wie heeft zin om samen met Truus één uurtje per week een rondje te lopen door Hoogkerk om het nog schoner en mooier te maken? Neem dan contact met haar op via facebook.

 

Reacties