Starthandeling Onderdoorgang Eemsgolaan (met video en tekeningen)

13 mei 2016Categorie: Algemeen

Donderdag 12 mei hebben wethouder Paul de Rook, Gemeente Groningen en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, Provincie Groningen, op de bouwlocatie de starthandeling verricht voor de aanleg van de Onderdoorgang Eemsgolaan. De gedeputeerde verrichtte de eerste graafwerkzaamheden. Video:

Er is een bypass aan de zuidzijde van de te maken onderdoorgang aangelegd, zodat het autoverkeer door kan rijden. De busbaan is  aan de westzijde van de onderdoorgang omgelegd. De kruising tussen bypass autoverkeer en busverkeer krijgt verkeerslichten, er zijn ook verkeersregelaars. Fietsers en voetgangers krijgen hun eigen fiets- en voetpad en zullen ook voorzien worden van verkeerslichten. Alle bedrijven blijven tijdens de bouwperiode bereikbaar!  De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemer Reimert uit Almere.

Met deze tunnel wordt de doorstroming van het verkeer verbeterd, vooral van de bussen over de HOV-as. Ook gaat de veiligheid er aanzienlijk op vooruit. Fietsers, auto’s en busverkeer hoeven elkaar straks niet meer te kruisen op hetzelfde stukje weg.

De aannemer is medio oktober/november dit jaar klaar, voorafgaande aan de werkzaamheden voor de aanpak van de Zuidelijke Ringweg.. De ongelijkvloerse kruising gaat dan open  voor het verkeer. Voor deze openstelling moet de aannemer het volledige verkeer een weekend lang stremmen om aansluitingen te kunnen maken op de huidige weg. Deze stremming wordt tijdig aangekondigd.

 

Meer informatie
De aannemer heeft wekelijks een inloopspreekuur op woensdagochtend 09.00-10.30 uur in de keet en dan is de uitvoerder aanwezig. Heeft u andere vragen of behoefte aan een toelichting dan kunt u ook bellen met de directievoerder van de gemeente Groningen, dhr. R. Meyer op 14050 of een mail sturen naar post.igg@groningen.nl

Tekeningen onderdoorgang
Klik op Tekeningen Eemsgolaan visualisatie fase 1-5  zoals die ook te zien waren op de inloopavond van 6 april.

Meer foto’s staan op de Facebookpagina

Reacties