Samhain markt 31 oktober bij Tuin in de Stad

12 oktober 2022Categorie: Activiteit

We zoeken standhouders, muzikanten en andere artiesten (vuurspuwers?) voor onze tweede VindTids-markt op maandagavond 31 oktober; maandag? Ja maandag, want dan is het Samhain (prik maar vast in je agenda & deel maar (via Facebook bv of werkt dat niet meer?).Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest dat begint aan de vooravond rond 31 oktober, vertelt Wikipedia. Men vierde de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter. Een belangrijk element was het vreugdevuur.

Voor de Kelten begon alles vanuit het donker. Ze lieten hun dagen beginnen na zonsondergang. De winter begon bij hen met Samhain, tevens het begin van een nieuw jaar.

Volgens de diverse mythen kwamen in deze nacht de werelden van de goden en van het materiële bestaan het dichtst bij elkaar, zodat een overgang tussen beide dan gemakkelijk mogelijk was.

Mooie brug naar deze (tweede) vintage markt, waar een grote soeppan op het vuur zal staan, zodat de honger gestild kan worden bij jullie aankomst (zo rond zessen). Naar goed Keltisch gebruik schenken wij ook mede; je dorst is daarmee ook gelest.

Om het materiële met het spirituele te verenigen, zoeken wij nog standhouders, muzikanten en andere artiesten. Mensen die zelf mooie dingen maken of doen, zodat we een verrassende avondmarkt creëren, met veel lichtjes in deze donkere tijd. Aanmelden UITSLUITEND via de mail naar tuinindestad@gmail.com., bij voorkeur via deze link. Deadline ligt op zondag 16 oktober. Daarna nemen we contact met je op.

NB. Stands stellen wij gratis ter beschikking.

Reacties