Gronings crisispakket om bestaanszekerheid te waarborgen

13 oktober 2022Categorie: Algemeen

PERSBERICHT

Om de stijgende kosten in levensonderhoud op te vangen komt het college van burgemeester en wethouders met een miljoenenpakket. Deze woensdag is over dit crisispakket een extra raadsvergadering voor georganiseerd. Tijdens dit spoeddebat besprak de gemeenteraad het voornemen om nog dit jaar een pakket van ruim 17 miljoen euro te investeren om Groningers te helpen met de torenhoge energielasten. De Groningse coalitie van GroenLinks, PvdA, SP, PvdD en CU willen hiermee de bestaanszekerheid voor inwoners, kleine ondernemers en verenigingen waarborgen.

De coalitiepartijen spreken van een ongekend crisispakket waarvoor de gemeente meer dan 17 miljoen euro uittrekt. Volgens de partijen is het nodig om nog dit jaar in te grijpen zodat mensen zo goed als mogelijk de winter door kunnen komen. De uitvoering van het pakket moet nog voor de herfstvakantie gestart worden. “Elke dag bereiken ons verhalen van mensen die nu al klem zitten. We doen zoveel mogelijk en investeren bovenop de begroting dit jaar nog eens 17 miljoen euro om zoveel mogelijk mensen bestaanszekerheid te bieden”, aldus GroenLinks, PvdA, SP, PvdD en CU.

Het crisispakket bevat plannen om de energietoeslag voor inwoners en gezinnen uit te breiden naar 140% van het sociale minimum. Op die manier wil de coalitie meer en eerder inkomensondersteuning bieden, ook aan de lagere middeninkomens. Daarnaast komen er fondsen voor (kleine) ondernemers en verenigingen (zoals buurt- en wijkcentra en sportverenigingen) om de sociale basis van de samenleving in stand te houden.

Woensdag om 15.30uur werd het Groningse crisispakket in de gemeenteraad van Groningen besproken. De vergadering is hier terug te lezen en bekijken.

 

Reacties