Rotonde Hoogkerk vier weekenden dicht, nu met kaart omleidingsroute

9 september 2016Categorie: Algemeen Verkeer

De afritten van de rotonde bij de A7 bij Hoogkerk worden vier weekenden in september en oktober afgesloten vanwege werkzaamheden. De rotonde bij Hoogkerk wordt aangepast om de busverbinding tussen Groningen en Leek te verbeteren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra. Er zijn vier weekenden gepland: 16 en 30 september en 14 en 21 oktober. Het werk begint steeds op vrijdagavond rond 19 uur en duurt tot uiterlijk maandagochtend 06.00 uur.
Klik hier voor de kaart van de omleidingsroute.

Weekendafsluitingen in detail

  • Van vrijdag 16 september 19.00 uur tot uiterlijk maandag 19 september 6.00 uur en van vrijdag 30 september 19.00 uur tot uiterlijk maandag 3 oktober 6.00 uur zijn de afrit Hoogkerk A7 vanaf Drachten, de zuidelijkste rotonde (zijde Peize) en de aansluiting van en naar Peize afgesloten.
  • Van vrijdag 30 september 19.00 uur tot uiterlijk maandag 3 oktober 6.00 uur, van vrijdag 14 oktober 19.00 uur tot uiterlijk maandag 17 oktober 6.00 uur en van vrijdag 21 oktober 19.00 uur tot uiterlijk maandag 24 oktober 6.00 uur zijn de afrit Hoogkerk A7 vanaf Groningen en de verbindingsweg tussen de middelste en noordelijkste rotonde richting Hoogkerk afgesloten. Er wordt dan ook gewerkt langs het Tango tankstation aan de Zuiderweg.

Daarna is er nog één weekendafsluiting voor werkzaamheden aan de Eemsgolaan/Zuiderweg.

Fasen
Aannemer KWS Infra voert zijn werkzaamheden in fasen uit en werkt voornamelijk buiten de spits. In eerste instantie worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Voor de werkzaamheden is het nodig om vier keer in het weekend een afrit af te sluiten. De omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven. Het gaat om een voorlopige planning. Onder invloed van het weer kunnen extra afsluitingen nodig zijn.

(Bron: Provincie Groningen)

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.