Programma feestweek Kunstcommissie 1-6 oktober

18 september 2018Categorie: Activiteit Kunstcommissie

De Kunstcommissie Hoogkerk (KCH) heeft in de feestweek van 1 tot en met 6 oktober een mooie verzameling activiteiten voor u klaarstaan! Hierbij een uitgebreider programma met data, tijden en locaties. Het definitieve programma volgt op 26 september. Alle activiteiten behalve het Ploegdiner zijn gratis.

Maandag 1 oktober: Opening
Opening van de feestweek om 15:00 u in de Vensterschool in Hoogkerk met een filmpje van Ploegkunstenaar Bé Kracht.  

Dinsdag 2 oktober:  Puzzelwandeltocht door Hoogkerk
De puzzelwandeltocht start om 14:00 u in Restaurant Gabriël met koffie/thee en gebak. Tijdens de route vertellen KCH-leden over de Ploegkunstenaars. De wandeltocht is geschikt voor jong en oud. Bij slecht weer is er een presentatie in de Gabriëlflat.

Woensdag 3 oktober: Voorleesmiddag
Voorleesmiddag voor kinderen van 14:30 tot 15:30 u in de Forum Bibliotheek in de Leihof. Kinderen gaan op een leuke manier bezig met kunst en krijgen wat lekkers.

Donderdag 4 oktober: Fietspuzzeltocht
De fietspuzzeltocht start om 14:00 u in Restaurant Gabriël met koffie/thee en gebak. De fietstocht is ongeveer 22 kilometer. Halverwege is er een rustpunt met een leuke verrassing. De fietstocht is geschikt voor jong en oud. Bij aankomst graag de fietsen plaatsen bij de grote parkeerplaats achter het gebouw (Gabriëlstraat). Bij slecht weer is er een presentatie in de Gabriëlflat.

Vrijdag 5 oktober: Ploegdiner met optreden Ratjetoe
Om 18:00 u serveert Restaurant Gabriël een heerlijk en kleurrijk Ploegdiner met vier gangen. Tussen de gangen door zal het koor Ratjetoe optreden. Kosten van het diner worden nog bekendgemaakt.

Zaterdag 6 oktober: Kunstmarkt
Van 10 tot 17 uur bent u welkom op de kunstmarkt in de Ruskenborg in Hoogkerk. Om 10:30 u is de prijsuitreiking voor kinderen voor schilderwedstrijd van de Rehoboth, de Anne Frank en de Ploegschool. Om 11:00 uur volgt de prijsuitreiking voor de wandeltocht, om 11:30 u de prijsuitreiking voor de fietstocht. Op de markt zullen verschillende vormen van kunst te zien zijn. Verschillende kunstenaars van Kunstkring De Ploeg laten zien hoe hun werk tot stand komt. De Ploegers raden u aan uw ezel en schilder- of tekenspullen mee te nemen! U kunt meedoen aan kunstworkshops, onder meer stilleven, portret- en modelschilderen en -tekenen.

Op de markt zullen stands zijn waar kunstwerken, boeken en accessoires verkocht worden. Ook biedt de KCH de vlag van Hoogkerk aan en onder meer tassen en kalenders ter ere van het jubileum.

Opgeven
Voor de wandel- en fietstocht dient u zich aan te melden. Dit kan via het secretariaat, bij voorkeur via de mail: info@vwhoogkerk.nl Telefonisch: 050-5590208 of 06-13211151 (mobiel). Voor het Ploegdiner dient u zich op te geven bij Restaurant Gabriël: 050 556 1610 of mail naar: wijkrestaurantgabriel@lentis.nl.

 

Reacties