Onthulling kunstwerk rotonde Zuiderweg op 13 december

4 december 2019Categorie: Activiteit Kunstcommissie

Op vrijdag 13 december om 15:00 uur vindt de onthulling plaats van het kunstwerk op de rotonde van de Zuiderweg in Hoogkerk. De afgelopen weken is het kunstwerk geplaatst en de komende tijd vinden er werkzaamheden plaats aan de rotonde, onder meer om het kunstwerk een groene omlijsting te geven. De onthulling wordt gedaan door gedeputeerde Fleur Gräper van de provinciale staten.

Het kunstwerk, getiteld ‘Heden, verleden, toekomst’ bestaat uit geopende ringen uit cortenstaal met panelen. Op de panelen staan symbolen die Hoogkerk vertegenwoordigen. Deze symbolen zijn bedacht door inwoners van Hoogkerk en uitgewerkt door de kunstenaar, Reinier van den Berg. In het midden staat een sokkel met een brein. Het werk verbeeldt zowel de ‘oude’ industrie van papier, karton en suikerbieten als de nieuwe kennisindustrie op Kranenburg.

Na afloop van de onthulling zal er een besloten receptie zijn voor genodigden, waaronder de sponsoren van het kunstwerk. Het kunstwerk is uitgevoerd door Hoogkerkse bedrijven zoals Pikkert, Staalbouw Smid en Eldering.

Foto header: één van de iconen in cortenstaal

De laatste hand wordt gelegd aan de installatie van het kunstwerk.

Reacties