De Krachtcentrale Hoogkerk ondernemers bedrijfsverzamelpand groningen

Ondernemers Hoogkerk bundelen krachten voor een centrale werkplek

5 april 2017Categorie: Bedrijfsleven Nieuws

‘Door samenwerking meer rendement’

Een groep ondernemers uit Hoogkerk is een initiatief begonnen om gezamenlijk intrek te nemen in een pand in Hoogkerk. Eerste initiatiefneemster en trekker van de groep is Feikje Kenter, zelf al tijden op zoek naar een fysieke werkruimte. Niet alleen om te werken, maar ook om krachten te bundelen, samen met ondernemende mensen. “Op die manier wil ik meerwaarde creëren voor onderbenutte accommodaties. Ik wil graag mijn bijdrage leveren met hetgeen waar ik zelf graag mee bezig ben en enthousiast van word; mensen verbinden en de juiste persoon op de juiste plaats krijgen en enthousiasmeren.”

“Niet lullen maar poetsen. Plannen realiseren door stappen te zetten. Gewoon doen!“

Feikje Kenter

Niet lang nadat Feikje haar ideeën had geuit binnen haar netwerk kwam Johann van der Geest in beeld. “Ik ben enthousiast, een aanjager, verbinder en een helper. Ik heb vaker aan de wieg gestaan van wat moois. Dit gaat niet alleen over geld maar over ook over sociaal ondernemen.” Wat niet betekent dat iedereen ook sociaal betrokken moet zijn. De Krachtcentrale moet een werkplek worden voor iedere ondernemer die behoefte heeft aan een eigen werkruimte. “Je bepaalt als ondernemer zelf in hoeverre je sociaal betrokken wilt zijn.” Het oog is gevallen op het voormalige pand van Steelande dat leeg is komen te staan. De huur voor een ruimte kan laag blijven doordat je als ondernemer sociale betrokkenheid toont, waardoor onder anderen subsidies vrijkomen.

Sociaal ondernemen gaat niet alleen over gratis weggeven van ondernemersuren voor de gemeenschap. Maar ook over ondernemen en dus geld verdienen, met een win-win-win karakter.”

Johann van der Geest

Op dit moment hebben meerdere bedrijven en ondernemers aangegeven geïnteresseerd te zijn. “Het varieert van een Dojo tot een webdesignbureau en van een hovenier tot een bouwkundig adviseur. Iedereen is welkom!” Er is echter meer achterban nodig om dit plan te realiseren. Er wordt gewerkt aan een samenwerking met WIJ Hoogkerk. “Zij zitten momenteel in een noodgebouw, waarom niet samen één pand betrekken? Wij kunnen als ondernemers samen met WIJ Hoogkerk het bruisende middelpunt van het dorp worden.”

Er wordt hard gewerkt aan een stevig businessplan. Marcella Vonk, die geïnteresseerd is in gebiedsontwikkeling, gebruikt De Krachtcentrale als afstudeerproject. Zij schrijft samen met Feikje en Johann het businessplan waarmee De Krachtcentrale naar een enthousiaste investeerder kan.

“Je zou eigenlijk gek zijn als je geen deelgenoot van de Krachtcentrale Hoogkerk wilt zijn. Een eigen werkplek hebben maar ook sparringpartners, gesprekspartners en gelijkgestemden als buren. Samenwerken of samen koffie drinken. Ideeën  delen  maar ook werkplekken delen.”

Johann van der Geest

Ben jij ondernemer, ondernemend of zoek je op een andere manier werkruimte waarbij door samenwerking meer rendement behaald kan worden? Vind en Like De Krachtcentrale op Facebook, kijk op dekrachtcentralehoogkerk.nl of mail naar info@dekrachtcentralehoogkerk.nl voor meer informatie!

Reacties