Nieuwsflits VWH november 2022

17 november 2022Categorie: VWH Hoogkerk

Naar aanleiding van onze vergaderingen vertellen wij u iets over de thema’s waar de wijkraad zich momenteel mee bezighoudt. Deze maand zijn bij de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) onder meer de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Avondvierdaagse Hoogkerk
Het lijkt nog ver weg, maar de Avondvierdaagse Hoogkerk komt er weer aan! In mei 2023 wordt na drie jaar weer een wandelvierdaagse georganiseerd. Recent hebben we een bezoekje gehad van het bestuur van de stichting Avondvierdaagse. Om de organisatie weer op weg te helpen, heeft de VWH een deel van het wijkbudget ter beschikking gesteld. Zodat er komend jaar weer gezellige wandeltochten georganiseerd kunnen worden!

Wijktop-3 2022
Een maand geleden werd de uitslag bekend van Stem van Hoogkerk. De volgende stap is om in kaart te brengen wat het kostenplaatje zal zijn voor de winnende ideeën. Het gebiedsteam van de gemeente buigt zich hierover. Wij hopen binnenkort meer hierover te kunnen melden. De verwachting is dat een aantal ideeën behoorlijke kosten met zich mee gaan brengen. Er zal dus een vervolgplan opgesteld moeten worden om de nodige financiën voor elkaar te krijgen.

Burgerbegroting Hoogkerk
We zijn dit jaar bezig geweest om het proces van de verkiezing voor het wijkbudget uit te breiden naar een burgerbegroting voor Hoogkerk en de omliggende wijken. Dat heeft behoorlijk wat voeten in de aarde! Met een bouwgroep bestaande uit Hoogkerkers en gemeenteambtenaren zijn we nu aardig op weg om volgend jaar een goed begin te maken met de Burgerbegroting. Houd onze kanalen in de gaten voor meer nieuws! Zie ook hoogkerkonline.nl/wijktop-3

Sinterklaasintocht
Na drie jaar was er weer een Sinterklaasintocht in Hoogkerk! Met dank aan de Vereniging Nationale Feesten was het weer een geweldig feest. Met een bijdrage van de VWH en het wijkbudget hebben we dit mede mogelijk kunnen maken.

Kennismaking bij Cosun
Afgelopen maand hebben twee leden van ons bestuur kennis gemaakt met de nieuwe milieucoördinator van Cosun Beet Company Vierverlaten. Als wijkraad hechten we waarde aan goede contacten met de Suikerfabriek over onderwerpen die Hoogkerk aangaan.

Wilt u reageren op één van deze onderwerpen, neem dan contact met ons op via info@vwhoogkerk.nl of telefonisch via 06-13211151.

Reacties