Opening brug - Paul de Rook

Nieuwe tafelbrug over Hoornsediep zorgt voor snelle busroute tussen P+R Hoogkerk en stad

21 april 2016Categorie: Algemeen Verkeer

Wethouder Paul de Rook heeft dinsdagmiddag de tafelbrug over het Hoornsediep geopend. Dat is een belangrijke stap in de realisatie van een snelle busroute vanuit de regio via de P+R in Hoogkerk richting de stad.
Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komende weken wordt ook nog een tijdelijke brug aangelegd over de Paterswoldseweg. Vanaf 2 mei maken de bussen dan gebruik van de 3e fase van de HOV-as West. De busbaan tussen Hoogkerk en de Paterswoldseweg is dan verlengd en dat zorgt voor een goede doorstroming van bussen aan de westkant van de stad.

OV-as

De verlenging van de busbaan van P+R Hoogkerk naar het Hoofdstation is onderdeel van het maken van een hoogwaardige OV-as. Een Hoogwaardig Openbaar Vervoer-as (afgekort HOV-as) is een route die reizigers een snelle en betrouwbare reis biedt per openbaar vervoer. Groningen heeft voor bussen drie HOV-assen. Dit zijn de belangrijkste busverbindingen tussen de stad, de regio en de P+R’s.

Vanaf 2020 moet de busbaan tot de zuidkant van het Hoofdstation lopen. De plannen hiervoor zijn nog niet klaar. De tijdelijke brug wordt afgebroken als de onderdoorgang Paterswoldseweg gereed is.

550 bussen per dag

De tijdelijke brug wordt de komende weken opgebouwd. In het weekend van 29 april tot 1 mei wordt het laatste deel op zijn plek gehesen. Vanaf 2 mei rijden de bussen dan over de brug. Er maken straks dagelijks zo’n 550 bussen per dag gebruik van de busbaan.

Bron: Groninger Internet Courant – Nieuwe tafelbrug over Hoornsediep zorgt voor snelle busroute tussen P+R Hoogkerk en stad

Reacties