Nieuwe CAO kartonproducent Solidus Solutions

8 juni 2016Categorie: Bedrijfsleven Nieuws

Het hevige en langdurige actietraject bij kartonproducent Solidus Solutions heeft zijn vruchten afgeworpen. Maandag bereikte de FNV een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao met de directie van het bedrijf.

Daarbij zijn de kwartaaldagen – 24 extra vrije dagen per jaar voor oudere werknemers – veilig gesteld tot aan de AOW-leeftijd en zijn verdere verslechteringen, zoals een verlaging van het loon met 7,5 procent voor nieuwe werknemers, van tafel gehaald. Ook zijn er afspraken gemaakt over het zelf indelen van vrije dagen door werknemers. De looptijd van de cao is 27 maanden, van 1 februari 2016 tot 1 mei 2018. In 2016 krijgen werknemers een loonsverhoging van 2 procent, in 2017 is die 1,75 procent.

Albert Kuiper, bestuurder FNV procesindustrie: “We hebben een resultaat gehaald voor jong en oud. Voor jong blijft het startsalaris op niveau en oud houdt de kwartaaldagen tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd. Durfinvesteerder Aurelius is dus toch door de knieën gegaan. Met zulke leden en vooral kaderleden kúnnen we niet verliezen!”

Het woord is nu aan de stakers. Die bepalen morgen of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat.

Bron: FNV

Reacties