N355 opnieuw week dicht

29 maart 2018Categorie: Algemeen

 

De stremming gaat in op zaterdag 28 april en duurt tot en maandag 7 mei. Het gedeelte van de N355 tussen de verkeerslichten bij kruispunt Aduard en de lichten bij kruispunt bij Slaperstil (bij het Chinees restaurant) wordt in beide richtingen afgesloten.

De stremming geldt voor alle verkeer, behalve fietsers. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de zuidkant van de N355. Het verkeer uit Groningen richting Aduard kan afslaan bij het kruispunt Slaperstil naar Hoogkerk en richting Dorkwerd. Het verkeer uit Zuidhorn richting Groningen kan afslaan bij het kruispunt naar Aduard.

De aannemer is begonnen met het graven van de sloten aan de zuidkant van de Friesestraatweg. Deze week gaat de aannemer hiermee verder. Ook is een begin gemaakt met de aanleg van de zandbaan van het nieuwe fietspad ten zuiden van de N355. Hier wordt deze week beton op gestort. Ook wordt de funderingslaag aangebracht op het nieuwe gedeelte van de provinciale weg. Deze week worden ook de randen van de brug waarop de leuningen geplaatst kunnen worden (de zogeheten ‘schampkanten’) aan de zuidzijde en in het midden van de brug gestort.

Afgelopen week zijn de eerste twee asfaltlagen op de nieuwe rondweg langs het Aduarderdiep aangebracht. Later komen daar nog eens twee lagen overheen. De werkzaamheden vinden plaats tussen de nieuwe brug bij De Lindt en de nieuwe loskade ten oosten van Aduard.

Nadat het terrein aan de zuidkant van de nieuwe loskade klaargemaakt is, wordt de rondweg aangesloten op de nieuwe brug bij Aduard. Dit terrein moet eerst gesaneerd worden. Daarom duurt het nog tot halverwege volgend jaar voordat de rondweg klaar is.

Bron: Westerkwartier

Reacties