Lever uw ideeën in voor de wijktop drie!

2 juni 2020Categorie: Algemeen VWH Hoogkerk

In de afgelopen jaren is het gebruikelijk geweest dat er namens Hoogkerk een wijktop drie wordt gemaakt. Voor elke wijk in Groningen-West is een bedrag van € 3,-  per persoon beschikbaar als ‘wijkbudget’. Via dit budget kunnen bewoners belangrijke projecten of doelen aankaarten en onder de aandacht brengen bij de gemeente. Voorbeelden uit recente jaren zijn de outdoor sportpark voorziening bij de Ruskenveense plas en de historische haven Hoogkerk aan het Hoendiep.

De coronacrisis gooit echter roet in het eten. De afgelopen jaren hebben we voorstellen voor de wijktop drie gepresenteerd op de zomermarkt in juni, waar u kon stemmen welke voorstellen u belangrijk achtte voor Hoogkerk. Dit jaar gaat de zomermarkt niet door en ook alternatieve evenementen zijn voorlopig geschrapt. Dit betekent dat we de procedure voor de wijktop drie op een andere manier moeten aanpakken. Daarom vragen we u bij ons voorstellen aan te leveren voor doelen die u belangrijk vindt in Hoogkerk. Enkele doelen zijn al bij ons bekend:

  • Oversteekplaats Jan Ensinglaan. Bedacht door de kinderwijkraad Hoogkerk. Een veelgebruikte route door ouderen en schoolkinderen, ter hoogte van de cafetaria.
  • Wijkfeest Gravenburg. De wijk Gravenburg bestaat dit jaar 20 jaar. De bewoners willen dit graag vieren.
  • Verlichting rotonde Zuiderweg: de verlichting op de rotonde van de Zuiderweg is al een tijdje niet goed geregeld. Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het kunstwerk op de rotonde te accentueren, moet er extra verlichting komen op de rotonde.
  • Inrichting speelplek Margrietstraat. De wens van bewoners is dat bij deze speelplek een hek komt.
  • Uw eigen voorstel…

Extra aandacht voor coronacrisis
We willen ook bij deze verkiezing niet voorbij gaan aan de gevolgen van de coronacrisis. Hebt u juist in deze tijd een mooi initiatief, laat het ons weten.

U kunt uw ideeën tot en met 1 juli  – bij voorkeur – per mail sturen naar info@vwhoogkerk.nl bij vragen kunt u ons bereiken via 06-13211151. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen! Samen met u zetten we Hoogkerk op de kaart.

Vereniging Wijkraad Hoogkerk

 

 

 

Reacties