Landelijke compostdag: kom gratis digestaat halen bij Cosun Beet Company

22 maart 2023Categorie: SuikerUnie

Op zaterdag 25 maart (Landelijke Compostdag) is er bij Cosun Beet Company, locatie Vierverlaten de mogelijkheid om losse digestaat op te halen. Er zijn plastic zakken beschikbaar om zelf te vullen. Of kom met een aanhangwagentje en schep deze vol. Neem wel zelf uw schep mee!

Gratis digestaat voor je tuin! Op = Op

Waar: Cosun Beet Company Vierverlaten (nabij de biomassavergister)

Hoendiep 244, 9745 AG Groningen

Tijd: zaterdag 25 maart 8.00 – 11.00 uur

Hoeveel digestaat kan ik per vierkante meter gebruiken?

Voor aanleg tuin/ moestuin: 3 kg/m²

Bomen en struiken: 1,5 kg/m²

Bloemperken en gazon: 1,5 kg/m²

Wat is digestaat van Cosun Beet Company?

Cosun Beet Company verwerkt in de fabriek in Hoogkerk suikerbieten tot suiker. Tijdens dit productieproces ontstaan zijstromen, zoals pulp (geschikt voor diervoeding), aanhangende grond (geschikt voor wegen en dijken) en water (geschikt voor kasverwarming).

Bietenpuntjes, bladeren en de pulp bevatten geen suiker, maar wel veel mineralen. Deze plantaardige reststromen worden in de biomassavergister omgezet tot groen gas en digestaat. Er gaan dus geen grondstoffen verloren. Dit digestaat is heel geschikt om landbouwgrond en tuingrond te bemesten. Het is een plantaardig alternatief voor kunstmest en vergelijkbaar met compost. Planten worden hiermee gevoed en worden beter bestand tegen ziektes.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Cosun Beet Company
Corporate Communicatie
T 0165 525 252
E communicatie@cosunbeetcompany.com
Voor meer informatie: www.cosunbeetcompany.nl

Over Cosun Beet Company

Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) is ontstaan uit een groep akkerbouwers die in 1899 de krachten bundelde om bieten beter te verwaarden. Anno 2022 zijn wij de meest efficiënte suikerproducent van Europa. Een speler op de wereldmarkt met klanten over de hele wereld. Cosun Beet Company ontwikkelt een breed scala aan innovatieve oplossingen zoals voeding, diervoeding, functionele eiwitten uit bietenblad, biobased huishoudartikelen en groene energie. Oftewel: Bright Beet Solutions.

Cosun Beet Company verkent de grenzen van de circulaire economie, geheel in lijn met de visie The Plant Positive Way van moederbedrijf Royal Cosun. Beiden – moeder en dochter – zijn eigendom van een coöperatie van 9.000 leden-suikerbietentelers.

Reacties