Kom naar het stemfestival op 10 oktober

2 oktober 2023Categorie: Bewonersinitiatief Dorpshuis Hoogkerk Gemeente Sterk Hoogkerk VWH Hoogkerk

Kom naar het stemfestival op 10 oktober.

Op 10 oktober vindt in het dorpshuis van Hoogkerk het stemfestival van Sterk Hoogkerk plaats. De afgelopen weken konden bewoners uit Hoogkerk, Leegkerk, Gravenburg, Buitenhof en Vierverlaten stemmen via sterkhoogkerk.nl. Het stemfestival is de conclusie van de stemronde voor Sterk Hoogkerk, de uitgelezen en laatste kans om je stem te laten horen en tellen!

Drie ideeën per thema, in overleg gekozen.

Samen met je dorps- of buurtgenoten kies je per thema de drie beste ideeën. Heb je al online gestemd? Geen zorgen, je mag zowel online als tijdens de bijeenkomst stemmen: daarmee geef je je stem maximaal gewicht. Dus kom vooral naar het stemfestival! Op deze avond gaan de deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek over de ideeën en de bijbehorende kosten, en maken zo in overleg hun afweging.

Net als bij voorgaande stappen van de burgerbegroting tellen ook nu de stemmen die uitgebracht worden tijdens de bijeenkomst zwaarder dan de stemmen die online worden uitgebracht. Overleg en dialoog zijn een belangrijk onderdeel.

Als de definitieve uitslag bekend is, is de eerste Hoogkerkse burgerbegroting een feit. De uitvoering van de gekozen ideeën vindt plaats in 2024.

Stemfestival 10 oktober dorpshuis Hoogkerk
Start: 20.00 uur, inloop met een optreden vanaf 19.30 uur.

Foto: Peter de Kan

Reacties