Kinderen zorgen voor nieuwe oversteekplaats aan de Jan Ensinglaan

24 juni 2020Categorie: Verkeer

Hoogkerk – De gemeente Groningen gaat zorgen voor een nieuwe oversteekplaats aan de Jan Ensinglaan. Deze oversteek is een verzoek van de kinderen van de kinderwijkraad Hoogkerk, met ondersteuning van de Anne Frankschool en de bewoners van de Gabriëlflat. De oversteekplek komt ter hoogte van de kruising met de Roelofsstraat, een plek waar vaak schoolkinderen oversteken. De kinderen hebben brieven en tekeningen gemaakt en die ingeleverd bij de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH), die het met een begeleidend schrijven heeft opgestuurd naar de gemeente. De gemeente reageerde positief op dit voorstel. In de week van 29 juni wordt de oversteek aangebracht. De bedoeling is dat de oversteekplaats op 3 juli door de kinderen feestelijk geopend kan worden.

Dylano Juliana (12) is voorzitter van de kinderwijkraad. ‘We willen graag een oversteek, want het is een plek waar veel oude mensen oversteken met een rollator of scootmobiel, en kinderen van school. Er rijden veel auto’s langs.’ Hij is tevreden over het gegaan is en kijkt uit naar 3 juli. ‘We hebben hesjes besteld voor de kinderwijkraad.’ Wat is jullie volgende project? ‘Iets met prullenbakken.’

De aanleg van de oversteek zou in eerste instantie in aanmelding komen voor een bijdrage vanuit het wijkbudget. De gemeente heeft besloten om eenmalig budget vrij te maken zodat de oversteekplaats dit schooljaar nog geopend kan worden. De kinderwijkraad wil kinderen bewuster maken van hun omgeving en organiseert leuke activiteiten om de wijk een betere en mooiere plek te maken.

Afbeelding: één van de brieven van de kinderwijkraad aan de VWH.

 

Reacties