Kent u iemand met diabetes?

25 september 2017Categorie: Algemeen

PERSBERICHT DIABETES FONDS

Kent u iemand met diabetes?

Geeft u zich dan op als collectant van het Diabetes Fonds!

Groningen – De kans dat u iemand kent met diabetes is vrij groot. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes. Dus weet u vast wat voor nare ziekte het is. Het Diabetes Fonds maakt onderzoek mogelijk naar oplossingen en betere behandeling voor mensen met diabetes. Cobie Wieringa organiseert de collecte van het Diabetes Fonds in de gemeente Groningen. Zij kent veel mensen in haar omgeving die diabetes hebben.

Cobie Wieringa: “Diabetes is een rotziekte. Ik weet hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek is. Dankzij de resultaten van dat onderzoek kunnen mensen met diabetes tegenwoordig hun ziekte beter in bedwang houden. Maar het mooist zou zijn, als diabetes ooit te genezen is. Om onderzoek te kunnen financieren houdt het Diabetes Fonds ieder jaar een collecte. Het liefst wil ik zoveel collectanten dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. De collecte wordt dit jaar gehouden in de week van 30 oktober tot en met 4 november. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uren te collecteren, kunnen we samen een groot bedrag ophalen.”

Voor wie gaat u collecteren?

U kunt zich aanmelden via www.diabetesfonds.nl/collecte. Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of 033 – 462 2055. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Cobie Wieringa: 050 3135561. Cobie Wieringa: “Ik hoop dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Groningen gul geven.”

Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

Tekst en foto: Diabetes Fonds

Reacties