Herinrichting van de Suikerbuurt

12 juli 2016Categorie: Algemeen
Duidelijker parkeervakken, een verrijdbare boom op het Nijverheidsplein, meer groen in de straten, speelgelegenheid op de stoep voor de allerkleinsten. Al die  ideeën van bewoners van de Suikerbuurt werden in een serie bijeenkomsten gezamenlijk vertaald naar kleinere en grotere ingrepen voor dit stukje Hoogkerk. Zo is er straks een praatplek, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. En op het plein is straks een verrijdbare boom te zien; een superslim idee waarmee het plein groener wordt, maar nog steeds te gebruiken is voor feesten.
Een groep actieve bewoners inventariseerde de persoonlijke groenwensen in de straten. Zo krijgt straks iedereen die dit wilde groen-op-maat voor de deur. Dat kan een vlinderstruik zijn of de groenblijvende heg die eerst ook in de wijk te zien was.  Andere aanpassingen zijn een voetpad door het grasveld in de Polmanstraat en nieuwe bestrating aan het begin van de wijk.
De plannen die de wijkbewoners maakten zijn vrijdag 8 juli gepresenteerd aan wijkwethouder Paul de Rook. Daarna beginnen voorbereidingen voor de aanbesteding. Verwacht wordt dat de uitvoering van het werk in oktober/november begint.
(Bron: gemeente Groningen, foto van Google Streetview oktober 2015)

Reacties