HartslagNu zoekt meer burgerhulpverleners voor reanimatieoproepen

2 mei 2016Categorie: Algemeen

Iedereen die een reanimatiecursus heeft gevolgd bij een opleider die dat volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) doet, kan zich aanmelden als burgerhulpverlener.

HartslagNu zoekt nog steeds naar nieuwe burgerhulpverleners. EHBO’ers, BHV’ers of professionele hulpverleners kunnen zich aanmelden om in hun beschikbare tijd actief te zijn als burgerhulpverlener. Via dat systeem word een SMS uitgestuurd naar maximaal 30 aangesloten hulpverleners die kunnen reageren op een oproep van een reanimatie bij iemand in zijn of haar omgeving.

Als je reanimatie-burgerhulpverlener wilt worden moet je je aanmelden bij HartslagNu. HartslagNu is de landelijke organisatie die voor Friesland, Groningen en Drenthe vanuit de meldkamer Noord-Nederland (112) opereert en bij een melding van een reanimatie een oproep verspreidt onder burgerhulpverleners.

Je kunt ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) beschikbaar stellen bij een reanimatieoproep. Ook deze dient aangemeld te worden bij HartslagNu. AED’s vergroten de kans op overleven met +/- 50% en zijn daarom van wezenlijk belang! Bij AED’s speelt de bereikbaarheid een grote rol. Hangt de AED in een pand dat niet 24/7 geopend is? Geef dat dan duidelijk aan bij het aanmelden van de AED.

De meldkamer 112 in Drachten (MKNN) is voornemens om per 1 mei 2016 ook burgerhulpverleners te gaan alarmeren bij kinderreanimaties en drenkelingen.

Reacties