Spoorverdubbeling Groningen-Leeuwarden, Informatiemarkt Dorpshuis Hoogkerk 14 december 16.00-20.00 uur

25 november 2016Categorie: Algemeen

Het ontwerptracébesluit voor de Extra Sneltrein naar Leeuwarden met de bijbehorende spoorverdubbeling is ter inzage.
In Groningen gaat het om twee projecten. De eerste is de tunnel onder het spoor aan de Paterswoldseweg. In het najaar van 2018 worden daar de grootste werkzaamheden verwacht. Het spoor kan dan elf dagen niet gebruikt worden en het autoverkeer ligt er nog langer uit.
Tussen Hoogkerk en Zuidhorn wordt het spoor verdubbeld en ten oosten van de Zuiderweg wordt het gebied dusdanig aangepakt dat er ruimte is voor een eventueel station Hoogkerk.

De maatregelen zijn nodig omdat het aantal reizigers toe neemt en er een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden gaat rijden.
Dit alles staat in het Ontwerp Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Er is een inspraakprocedure vanaf 25 november tot en met 12 januari (gewijzigd, was eerst t/m 5 januari)
Op donderdag 14 december is er een informatiemarkt in het Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70, 16:00 uur tot 20:00 uur, aanmelden is niet nodig. De omwonenden langs het spoor krijgen ook de  PDF iconuitnodigingsbrief informatiemarkt OTB/MER

Update 28 november: verkeerde advertentie in Westerkrant.
In de advertentie in de Westerkrant 23 november over het ontwerp NRD voor de extra sneltrein naar Leeuwaren staat vermeld: “In het kader van de ontwerp NRD worden geen informatieavonden georganiseerd”. Dit is een vergissing, er is een verkeerde versie geplaatst. Deze week (30 november) komt een rectificatie. In de Gezinsbode 23 november staat wel de juiste versie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.