Geplande renovatie suikersilo drie

7 maart 2019Categorie: Algemeen

Suiker Unie Vierverlaten is continu bezig om haar apparatuur in goede staat te houden. Alle apparatuur wordt flink belast met als uiteindelijk gevolg dat er slijtage op kan treden. Recent is vastgesteld dat suikersilo drie (gebouwd in 1976) aan een opknapbeurt toe is. De ligging van silo drie is hierboven aangegeven (de telling is vanaf de fabriek).

Het bovendek wordt vervangen tussen 1 maart tot aan augustus waarna de coating werkzaamheden tot november zullen plaatsvinden. Hierna gaat de buitenlift weer verwijderd worden. Voor de werkzaamheden zijn vooral lokale aannemers ingeschakeld. De activiteiten gebeuren zoveel mogelijk binnen en vinden overdag plaats tussen 7:00 u en 19:00 u. De overlast zal daarom minimaal zijn.

Toch zal het veel Hoogkerkers niet ontgaan dat er kranen en liften geplaatst worden. Dit artikel is geschreven om onnodige onrust te vermijden. Het werk begint begin maart en zal naar verwachting in augustus beëindigd worden.

Mocht u nog vragen, opmerkingen of misschien wel tips voor ons hebben, bent u altijd uitgenodigd die te uiten. Het liefst per mail aan Vierverlaten.Secretariaat@suikerunie.com.

Archieffoto van de bouw van silo drie in 1976.

Foto en illustratie: Suiker Unie Vierverlaten

Reacties